Izvor: RTS, 08.Jun.2022, 23:23

Prvi sastanak radne grupe za pregovore sa Stelantisom o radnicima “Fijata“ u Vladi Srbije

Prvi sastanak radne grupe koja traži rešenje za radnike koji će ostati bez posla u "Fijatovoj" fabrici u Kragujevcu, biće održan u 13 sati u Vladi Srbije, potvrdio je za RTS Zoran Miljković, član pregovaračkog tima.
Formiranje radne grupe, dogovorena je na sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima sindikata i radnika, koji je u utorak održan u Kragujevcu.
Nju će činiti, pregovarački tim iz fabrike, kao i predstavnici ministarstava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privrede, rada, Razvojne agencije Srbije i kabineta predsednice Vlade.
U narednih 10 dana, do 18. juna, kako je rečeno u Kragujevcu, trebalo bi da bude poznat socijalni program, odnosno visina otpremnina koja će biti ponuđena radnicima koji će napustiti "Fijatovu" fabriku.
Kako je najavila premijerka, radna grupa u pregovorima sa Stelantisom, boriće se, da otpremnine budu više od zakonskom minimuma, ali i da postoji drugi model - da se pomogne ljudima da nađu novi posao.
Nastavljano je izjašnjavanje zaposlenih o odlasku u inostranstvu koje će trajati do 15. juna. Za sada nema podataka, koliko se radnika prijavilo za tu opciju.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SASTANAK O SUDBINI RADNIKA FIJATA U VLADI Dve teme na stolu: otpremine i odlazak u inostrasnstvo

Izvor: Blic, 09.Jun.2022, 09:50

Predstavnici nekoliko reprezentaivnih sindikata Fijata danas imaju sastanak radne grupe u Vladi u 13 časova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.