Markjone odlazi sa čela Fijata Krajslera, naslednik Menli

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markjone odlazi sa čela Fijata Krajslera, naslednik Menli

Generalni direktor kompanije Džip Majk Menli imenovan je za predsednika Fijata Krajslera (FCA), kako bi zamenio Serđa Markjonea koji posle 14 godina na čelu kompanije odlazi zbog zdravstvenih razloga, preneli su italijanski mediji.

Britanac Menli (54) preuzeo je vodjstvo Džipa 2009. godine, a od 2015. godine vodi i kompaniju Ram, koja proizvodi karavane i kombi vozila.

Markjone je trebalo da ode s funkcije 2019. godine, ali već ranije rekao da će on izabrati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svog naslednika. Operisao je desno rame početkom jula, a prema italijanskim medijima, još je u bolnici.

Uprava kompanije je navela da je odlučila da zameni Markjonea (66) jer mu zdravstveno stanje nije dobro i neće mooći da vodi preduzeće.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.