Kako bi mogao da izgleda povratnički FIAT Punto? FOTO

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako bi mogao da izgleda povratnički FIAT Punto? FOTO

Spajanje FCA i PSA pokrenulo je priču o povratku fokusa FIAT-a na manje modele što povlači priču o "vaskrsavanju" popularnog Punta.

Još pre nego što su italijansko-američki i francuski konzorcijumi potvrdili sinergiju krenule su spekulacije o povratku jednog od modela koji je obeležio noviju istoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FIAT-a.

Iz FCA su ranije najavili da će se fokusirati na B segment, ali FIAT u toj klasi trenutno nema adekvatnog predstavnika.

Međutim, povezivanje sa PSA bi omogućilo FIAT-u da iskoristi novu francusku platformu sa B klasu na kojoj su zanovani ove godine promovisani Peugeot 208 i Opel Corsa.

Kako bi mogao da izgleda FIAT-ov mali hečbek na bazi ovih modela, koji bi verovatno predstavljao pristupačniju varijantu kao konkurenta Daciji Sandero sledeće godine, donose nam "renderi" portala Motor1.

FIAT je pravio Punto od 1993. do 2018. godine i širom sveta prodao više od 9.000.000 jedinica.

Sve generacije ovog modela se i dalje "kotrljaju" srpskim putevima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.