Dvadeset radnika napustilo Fijat

Izvor: B92, 15.Mar.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset radnika napustilo Fijat

Beograd -- Od prvih hiljadu radnika koji su prvog februara iz "Zastava automobila" prešli u Fijat, njih 20 je posle mesec dana odlučilo da se vrate u matično preduzeće.

Oni su raskinuli ugovor sa italijanskim proizvođačem automobila, a kako kaže predsednik Samostalnog sindikata Zoran Mihajlović, reč je o ljudima koji su stariji od 50 godina i koji nisu mogli da izdrže tempo rada koji ih je čekao na montažnoj traci Fijata.

"U ’Zastava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobilima’ je na montažnoj traci, na kojoj se pravi ’punto’, radilo 1.400 radnika. Danas, kada je Fijat gazda, isti posao obavlja 30 odsto manje radnika, jer ih ima 900", objašnjava on.

"To je za mnoge bilo teško, pa su se odlučili da se vrate u Zastavu i da tu sačekaju socijalni program, otpremnine i penzije", kaže Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadeset radnika napustilo „Fijat“ posle samo mesec dana

Izvor: Blic, 15.Mar.2010

Od prvih hiljadu radnika koji su prvog februara iz „Zastava automobila“ prešli u „Fijat“, njih 20 je posle mesec dana rada odlučilo da se vrate u matično preduzeće i raskine ugovor sa italijanskim proizvođačem automobila. Neki nisu mogli da izdrže tempo rada..Kako je za „Blic" izjavio...

Nastavak na Blic...

Dvadeset radnika napustilo Fijat

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2010

BEOGRAD, Od prvih hiljadu radnika koji su prvog februara iz 'Zastava automobila“ prešli u Fijat, njih 20 je poslije mjesec dana odlučilo da se vrate u matično preduzeće. Oni su raskinuli ugovor sa italijanskim proizvođačem automobila, a kako kaže predsjednik Samostalnog sindikata Zoran Mihajlović,...

Nastavak na Capital.ba...

Tempo „Fijata" nisu izdržala 23 radnika

Izvor: Press, 15.Mar.2010

Ti radnici su raskinuli ugovor sa italijanskim proizvođačem automobila i vratili se u „Zastava automobile", gde su ranije radili .Od hiljadu „Zastavinih" radnika koji su prvog februara počeli da rade za „Fijat", njih 23 je, posle mesec dana rada,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.