Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Z.E.T. fest" objavio listu izvođača: Najveći bendovi na najmanjem festivalu

Muzički festival "Z.E.T fest" objavio je listu izvođača koji će publiku zabavljati od 13. do 16. jula na Janjskim otokama u Šipovu.

Organizatori ističu da je riječ o najmanjem festivalu u regionu koji dovodi najveće regionalne bendove, pri čemu je muzika, zapravo, najvažnija sporedna stvar.

"Prvog dana festivala publici će se predstaviti bendovi 'Tupas mene', KOB, 'Neprijatelj prelazi zeku', 'Gužva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u 16-ercu' i 'Brkovi'. Drugog dana festivala nastupiće sastavi 'Neuro', 'Bad Copy', 'Riblja čorba' te Rambo Amadeus. Posljednje večeri 'Z.E.T festa' publiku će zabavljati grupe 'Shangai Street Fight', 'Zemlja gruva', 'Hladno pivo' i 'Ritam nereda'", istakao je Dejan Stupar, jedan od članova tima koji organizuje festival.

Osim bogatog muzičkog programa, ovaj festival se može pohvaliti i velikim brojem dnevnih aktivnosti.

"Naš festival će ponuditi i veliki broj zabavnih sadržaja tokom dana i to za sve posjetioce i sve uzraste, među kojima su Z.E.T. igre - kompilacija narodnih sportskih igara poput povlačenja konopca i skakanja u vreći, umjerenog vojničkog poligona i mnoštvo drugih; Z.E.T. horor bioskop - filmski maraton kultnih horora koji će Z.E.T.-ove goste 'uspavati' nakon cjelodnevnih zabavnih, sportskih i edukativnih aktivnosti i večernje energične svirke; zatim Z.E.T. kotlićijada - nagradno takmičenje prijavljenih ekipa u pripremanju jela u kotliću; te  Z.E.T. avantura - prava avantura za cijelu porodicu i cijela društva koja žele da krenu u jedinstveno iskustvo istraživanja Janjskih otoka", navodi Stupar.

Dodaje da "Z.E.T. fest" propagira zdravo življenje kao koncept uravnoteženog odnosa prema zadovoljstvu i obavezi, a s tim u vezi ponudiće mnoštvo treninga na otvorenom, penjanje uz stijenu, brdski biciklizam...

Organizatori ističu da festival prepoznaje, razumije, poštuje i usmjerava svoje djelovanje u skladu sa globalnim ciljevima Ujedinjenih nacija i stoga se posebna pažnja i vrlo značajan dio programa odnose upravo na razgovore, radionice i druge aktivnosti u vezi sa ciljevima Ujedinjenih nacija o održivom razvoju.

Posjetioci će svakako uživati i u Z.E.T. pijaci, uz pomoć koje će domaći proizvođači i domaćini imati priliku besplatno izložiti, promovisati i plasirati za degustaciju svoje proizvode.

I svakako, druženje bajkera će i ove godine dati posebnu čar dnevnim druženjima i predivnom ambijentu Janjskih otoka.

"Festival značajno oživljava i unapređuje turističku ponudu i promoviše prirodne ljepote opštine Šipovo i RS, te omogućava uslove za razvoj domaćeg turizma, i korištenje lokalnih turističkih potencijala, promociju domaće kuhinje i prirodnih proizvoda, te pozicioniranje opštine Šipovo i izletišta Janjske otoke kao poželjne, jedinstvene i rijetke prirodne i ekološki netaknute oaze za uživanje i odmor u prirodi", dodao je Stupar.

Karte za festival koje su dostupne po cijeni od 10 KM (jednodnevna) i 20 KM (karta za sva tri dana festivala) mogu se kupiti putem servisa www.kupikartu.ba, dok se na sajtu festivala www.zetfest.com nalazi detaljna lista svih prodajnih mjesta.

Za sve posjetioce organizovan je prevoz iz Banjaluke za Šipovo za sve dane festivala, te lokalni prevoz na relaciji Šipovo - Janjske otoke - Šipovo. Što se tiče smještajnih kapaciteta, organizovan je kamp u nezaboravnom ambijentu Janjskih otoka i to Z.E.T. kamp i Z.E.T. selo, dok informacije o privatnim smještajnim kapacitetima nudi Turistička organizacija opštine Šipovo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.