Izvor: JUGpress.com, 13.Avg.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras i sutra Festival romske muzike i kulture “Romani fest”

NIŠ

Večeras u niškoj Tvrđavi počinje Festival romske muzike i kulture “Romani fest”. Ovo je treći po redu, festiva a najpre će se od 18 sati održati likovni i pesnički program.

Glavni muzički program održava se u sredu od 20 sati . Najpre je bilo predviđeno da se ovaj program odvija na Letnjoj pozornici, ali kako najavljuju kišu koncert će se organizovati u Domu vojske.

“Nije nam cilj da prikažemo samo romsku muziku i kulturu, već da to >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bude saradnja većinskog i manjinskog naroda kroz kulturne sadržaje, koji nisu samo muzički”, rekao je Mile Petrović, predsednik Udruženja “Veseli Romi”, koje organizuje manifestaciju.

Na festivalu će biti dodeljena i nagrada “Zauvek Šaban Bajramović”, a organizatori iz Udruženja “Veseli Romi” naglašavaju da će posetioci manifestacije imati priliku da uživaju u različitim, ne samo muzičkim, programima.

Pored “likovne galerije” na otvorenom, prvog dana festivala će nastupiti pesnici iz udruženja “Čegar”, a organizatori su najavili i promociju knjige o Šabanu Bajramoviću.

Na koncertu u sredu najavljen je veliki broj orkestara, pevača, folklornih ansambala iz različitih delova zemlje i inostranstva, među kojima će nastupiti i orkestar “Veseli Romi”.

Cena ulaznice je 250 dinara.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.