Tamburica fest 2020 na Trgu slobode od 21. do 23. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tamburica fest 2020" na Trgu slobode od 21. do 23. avgusta

Svetski festival  tamburaške muzike "Tamburica fest 2020" biće održan od 21. do 23. avgusta na Trgu slobode u Novom Sadu.  Prijatelj ovogodišnje manifestacije je Italija.

Tim povodom, njegova ekselencija ambasador Italije u Beogradu, Karlo Lo Kašo, primio je predsednika Svetske tamburaške asocijacije i osnivača "Tamburica festa", dr Jovana Pejčića, sa delegacijom koju su činili muzički urednik, Danilo Ninković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i član organizacionog tima, Jelena Pejčić. Pored ambasadora Italije, sastanku su prisustvovali počasni vice konzul Italije, Karmine Taralo i Paola Kordone, ispred Instituta za kulturu Italije.

Obe strane su izrazile izuzetno zadovoljstvo zbog predstojeće saradnje u vidu bilateralne kulturne razmene koja će biti ostvarena u više vidova na ovogodišnjem festivalu. Tako će posetioci najboljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, imati priliku da ove godine uživaju u nastupima vrhunskih italijanskih muzičkih izvođača kao i u degustaciji i prezentaciji gastronomskih proizvoda i vina sa Apeninskog poluostrva.

Takođe, dogovorena je saradnja i na umetničkom planu koja će biti ostvarena učešćem italijanskih slikara na ovogodišnjoj, 13. po redu Likovnoj koloniji “Tamburica fest” od 1. do 7. juna u etno- eko kući u selu Čerević.

"Lično sam veoma zadovoljan činjenicom da je prijatelj našeg festivala zemlja koja je svojim velikanima dala ogroman doprinos svetskoj kulturnoj baštini. Naravno, u razgovoru smo s ponosom pomenuli i naše velikane, Nikolu Teslu, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića... koji su takođe dali nemerljiv doprinos čovečanstvu, kao i činjenicu da se naš festival održava pod pokroviteljstvom grada Novog Sada, Vlade Vojvodine i Republike Srbije", rekao je Pejčić, koji je ambasadoru Lo Kašu uručio poklon – suvenir, ručno rađenu tamburicu prim, a na kojoj je muzički urednik Ninković, odsvirao "Govori tiše...", čuvenu numeru iz filma “Kum” kompozitora Nina Rote.

Zemlje prijatelji "Tamburica festa" u prethodnim godinama festivala bile su Ruska federacija, Narodna republika Kina i Mađarska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.