Promocija sporta i zdravog života ove nedelje u Medijani

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija sporta i zdravog života ove nedelje u Medijani

Oko 700 učenika iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola koji žive u niškoj Opštini Medijana, kako najavljuju, učetvovaće na "Medijana sport festu" koji traje do 28. septembra na terenima Osnovne škole "Dušan Radović". Promoter manifestacije je kik-bokser Novak Radulović, a cilj manifestacije je promocija sporta i zdravog života među omladinom.

"Medijana sport fest" trajaće tokom cele nedelje, svakog dana od 17 do 21 sat, a predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rekao je da je cilj promocija sporta, sklanjanje dece sa ulice i ukazivanje na značaj zdravog načina života.

Učenici dosta vremena provode u školskim klupama. Ovo je jedan od načina da osete sportski i takmičarski duh. Nije toliko važno da li će se kasnije profesionalno baviti nekim sportom, mnogo je važnije da sport bude deo njihovih života, amaterski i shodno vremenu koje im druge obaveze dozvoljavaju - naveo je Kocić.

Promoter će biti niški kik-bokser Novak Radulović, dodaju organizatori, koji će kao uspešan sportista dati primer učenicima i družiće se sa mladima tokom takmičenja.

Novina je što će se uključiti i sportski klubovi sa teritorije Medijane, a njihovi članovi će tokom trajanja manifestacije pokazivati učenicima sportske veštine.

Klubovi će najboljima dodeliti i učlanjenje bez nadoknade za određeni vremenski period i tako na svoj način promovisati prednosti i značaj sporta - navode organizatori.

Takmičari će se nadmetati u malom fudbalu, odbojci, rukometu, atletici i basketu, a u organizaciji učestvuje i niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Odred izviđača "Vožd Karađorđe".
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U niškoj Tvrđavi takmičenje za đake “Kakav si kvizičar”

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2018

Učenici osnovnih i srednjih škola koje fasciniraju prirodne pojave, koji dobro razmišljaju pod stresom i imaju slične prijatelje, pozvani su da se prijave za takmičenje u (ne)poznavanju fizike "Kakav si kvizičar", koje će se održati u niškoj Tvrđavi tokom Noći istraživača, koja se održava...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.