Koncertni film u produkciji Exita 9. maja na FEST-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 17:32

Koncertni film u produkciji Exita 9. maja na FEST-u

Koncertni film “Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti” cenjenog holandskog umetnika Satorija, snimljen na srednjevekovnoj tvrđavi Golubački grad, imaće premijeru 9. maja na FEST-u, a onda će krenuti i globalni prenos, saopštili su iz direkcije Exit festivala, koja stoji iza ovog projekta.

Novi poduhvat je nastao u okviru projekta “InfinitX”, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, a prvo izdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << InfinitX-a, koje je snimano na budvanskoj tvrđavi Mogren, pratilo je čak tri miliona ljudi širom planete.

Novo muzičko putovanje premijerno će biti predstavljeno na FEST-u kao specijalni koncertni film i to na Dan Evrope, što će istovremeno biti najava novog Satorijevog albuma u produkciji Exita.

Film se može pogledati u nedelju 9. maja u beogradskoj Kombank dvorani i novosadskoj Areni Cineplex od 20 časova.

Odmah nakon toga će biti realizovan i planetarni prenos na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala i američke muzičke internet prodavnice “Beatport”, od 20:21, dok će u 22:50h snimak biti emitovan na drugom programu RTS-a.

Dan Evrope obeležava se svake godine 9. maja, što je datum osnivanja današnje Evropske unije i promoviše mir i jedinstvo na kontinentu.

Osnivač Exit festrivala Dušan Kovačević u filmu je razgovarao sa Satorijem koji je istakao kako veruje da muzika spaja ljude, da ima moć da bude iznad svih granica, kultura i autoriteta.

“Mislim da ne možemo biti bliže miru od toga, zar ne? Za mene, mir je kada smo svi zajedno i plešemo, a to je Satori trenutak”, poručio je u filmu Satori.

Holandski muzičar veoma ceni balkansku etno muziku i inspiracija srpskim podnebljem će se osetiti u njegovom di-džej setu sa Golubačke tvrđave, posebno u liku gosta, srpske pevačice i glumice Milice Majstorović.

Zahvaljujući prijatnoj atmosferi na setu, inspirisanom izvođačima i uigranom video timu, iz Exita kažu da ostvarenje “Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti” ulazi u sam vrh lokacijskih videa koji se mogu pronaći na svetskoj sceni.

Takav način promocije pojedinih destinacija i kulturnih dobara pokazao se kao izuzetno uspešan, jer privlači milione gledalaca širom sveta, a do kojih je ranije bilo nemoguće doći bez multimilionskih ugovora sa globalnim medijima.

Oni navode da su svi ti emitovani “strimovani” di-džej setovi sa veoma atraktivnih turističkih mesta dodatno postali aktuelni u doba pandemije koronavirusa, kada je zabrana kretanja bila na snazi, a mladi, kao glavna ciljna grupa Exita, veoma su željni putovanja i koncerata.

Satorijev film je snimljen na rekonstruisanoj Golubačkoj tvrđavi, na samoj obali Dunava i na ulazu u Đerdapsku klisuru.

Obnova Tvrđave je trajala skoro pet godina, uz veliku finansijsku podršku Evropske unije, koja nastavlja da podržava restauraciju mnogih lokaliteta kulturne baštine u Srbiji, poput tvrđave Bač u gradu Baču, Fetislama u Kladovu ili tvrđave Kale - Momčilov grad u Pirotu, čime se podstiče razvoj lokalnog turizma, posebno u istočnoj Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Delegacija EU i EXIT donose koncertni film Satorija sa Golubačke tvrđave na FEST

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2021, 11:46

EXIT i Delegacija Evropske unije u Srbiji u nedelju, 9. maja, na Dan Evrope, donose specijalan koncertni film s nastupom izuzetno cenjenog holandskog umetnika Satorija, koji je snimljen na srednjevekovnoj tvrđavi Golubački grad.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.