Veliko interesovanje publike za 49. FEST

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 05:21

Veliko interesovanje publike za 49. FEST

U prvih osam sati od početka prodaje karata za predstojeći 49. Međunarodni filmski festival - FEST prodato je više od 2.000 ulaznica na blagajnama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem onlajn servisa www.tickets.rs, saopštili su organizatori.

Ovogodišnje izdanje festivala održava se pod sloganom „Povratak u budućnost“ i kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlji i regionu, ima cilj da doprinese značajnijem povratku publike u bioskope.

Festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske i srpske produkcije u sedam programskih celina: Glavni takmičarski program, Gala, FEST-ovih 50, FEST fokus, FEST 49, Glavni program van konkurencije, i Intro FEST.

Međunarodni filmski festival - FEST održava se u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i predsednik Odbora Festa kaže za Tanjug da je 49. FEST je festival presedana.

"Kalendarski će se desiti u maju mesecu, kada mu nije termin, sa limitiranim kapacitetima dvorana, sa malo gostiju iz inostranstva. U stvari najveći presedan i podvig je što se Beogradski Fest održava. U godini u kojoj je Berlin bio dostupan na internetu, a Kan odložen" kaže Karl.

On podseća da je 48. Fest bio poslednji međunarodni filmski festival pre korone, ali i da je ovogodišnje izdanje prva smotra filma koja se na konvencionalan način održava u vreme korone.

"Proći će u radnoj atmosferi, bez pompe, fanfara, svetkovina. Gledaćemo filmove, navijaćemo za filmove i bioskope koji su pretrpeli psihološki i ekonomski udar, postali kolateralna šteta kovida" kaže Karl.

Prema njegovim rečima živimo u doba grozne pandemije kakvu smo nekada viđali na filmu.

"Ta takozvana nova realnost je kod nekih dovela u pitanje dalje konzumiranje filmova na velikom platnu i olako najavila brzi trijumf striming platformi. Neće biti, neće se desiti. Bioskope nisu poremetili mali i veliki ratovi, neće ih poremetiti ni korona" kaže Karl.

Kako kaže, u organizaciji Festa imaju odlične filmove, entuzijazam, energiju i optimizam.

"Slogan 49. Festa je istoimeni film Roberta Zemekisa, prikazan na 16. Festu kada ga je pred prepunom salom Sava Centra najavio Emir Kusturica. Ove godine u toj velikoj kući Festa na svakoj projekciji biće najmanje 500 gledalaca u zavisnosti od epidemiološke situacije i stava Kriznog štaba.Dobrodošli na 49. Fest i povratak u budućnost. Tamo nas sledećeg februara čeka jubilarni 50. Fest" poručio je Karl.

U prvih sedam dana prodaje karata za Fest moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije "Moj Komplet" (na 10 i više kupljenih ulaznica).

Karte u Sava centru biće u prodaji na blagajni na Ulazu B (iz Ulice Vladimira Popovića), a radno vreme blagajne je 10 do 19 časova svakog dana.

U Domu omladine Beograda karte će biti u prodaji na blagajni svakog radnog dana od 12 do 19.30, a tokom trajanja FEST-a moći će da se kupe pola sata pre prve projekcije, i sve do početka poslednje projekcije u toku dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FEST od 7. do 16. maja

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2021

U Beogradu će od 7. do 16. maja biti održan Međunarodni filmski festival (FEST) na kojem će biti prikazano sedamdesetak ostvarenja, rekao je danas gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.