FEST 2019: Dokumentarni film Emira Kusturice Pepe, jedan uzvišeni život

Izvor: DobreVesti.rs, 19.Jan.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEST 2019: Dokumentarni film Emira Kusturice "Pepe, jedan uzvišeni život"

Deset godina nakon portreta Maradone, Kusturica se vraća dokumentarnom filmu da ovekoveči još jednu legendarnu figuru - bivšeg urugvajskog predsednika Hosea "Pepea" Muhiku u filmu "Pepe, jedan uzvišeni život".

 
Kusturica je izjavio da je pre mnogo godina čuo za predsednika koji vozi traktor, i da je odmah pomislio kako želi da snimi film o njemu.
 
Snimanje je trajalo dve godine, od 2013. do 2015, kada se završio Muhikin mandat. Kroz seriju razgovora, Kusturica i Muhika diskutuju o smislu života kroz filozofsku, političku, estetsku i poetsku vizuru. Na nežan i topao način, Kusturica prikazuje Muhiku u svakodnevnim poslovima u bašti, kao i razgovorima o bitnim trenucima svoje prošlosti....
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.