VN Italije: Pol pozicija za Leklera, Hamilton drugi

Izvor: B92, 07.Sep.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN Italije: Pol pozicija za Leklera, Hamilton drugi

Vozač Ferarija Šarl Lekler krenuće sa pol pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama u Monci.

Lekler je bio brži od aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedesa za 0,039 sekundi i osvojio drugu pol poziciju u poslednje dve nedelje, treću u karijeri.

"Osećam se sjajno, srećan sam zbog pol pozicije", naveo je Fetel.

Sa trećeg mesta startovaće Valteri Botas iz Mercedesa, dok je vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo četvrto mesto.

Završnicu kvalifikacija obeležile su neuobičajene scene, pošto su svi vozači osim Leklera i Karlosa Sainca iz Meklarena odlagali izlazak na stazu i zakasnili na početak kruga, pa je pokrenuta istraga.

Peto i šesto mesto zauzeli su vozači Renoa Danijel Rikardo i Niko Hulkenberg, sedmi je bio Karlos Sainc iz Meklarena, a osmo mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula. Vozač Rejsing Pointa Lens Strol bio je deveti, a 10. je Kimi Raikonen iz Alfa Romea.

Treći deo kvalifikacija bio je zaustavljen pošto je Raikonen udario u zaštitni zid.

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa poslednjeg mesta kazne, a zbog problema sa motorom nije ni počeo prvi deo kvalifikacija.

Aktuelni šampion Hamilton u nedelju će pokušati da ostvari rekordnu šestu pobedu u Monci.



"Moram da budem zahvalan što ću biti u prvom redu. Sutra nas čeka borba sa Ferarijem",
rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je u nedelju od 15.10.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.