Lekler najbrži na trećem treningu u Meksiku

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekler najbrži na trećem treningu u Meksiku

Vozač Ferarija Šarl Lekler bio je najbrži na trećem treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Meksika.

Lekler je ostvario rezultat 1:16,145 minuta i bio je brži za 0,027 sekundi od timskog kolege Sebastijana Fetela.

Tokom većeg dela treninga staza je bila klizava zbog kiše koja je preko noći padala u Meksiko sitiju, ali se osušila u poslednjih 10 minuta, kada je Lekler uspeo da ostvari bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme od Fetela.

Valteri Botas bio je treći sa zaostatkom od 0,114 sekundi, a četvrti je bio Luis Hamilton sa 0,236 sekundi zaostatka.

Vozač Meklarena Karlos Sainc zauzeo je peto mesto, a zbog gužve na stazi u poslednjem krugu šesto vreme ostvario je Maks Verstapen iz Red Bula.

Kvalifikacije su na programu od 20 časova, a trka za Veliku nagradu Meksika vozi se u nedelju od 20.10.

Hamilton bi u Meksiku mogao da osvoji šestu šampionsku titulu, ako osvoji 14 bodova više od Botasa. On u Meksiku nije završio na podijumu od 2016. godine, ali je poslednje dve godine upravo u toj trci osvajao šampionske titule.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.