Katanac za katancem: Rusiju napustili Koka-Kola, Pepsi, Starbaks, Ferari, Netfliks...

Izvor: B92, 09.Mar.2022, 01:45

Katanac za katancem: Rusiju napustili Koka-Kola, Pepsi, Starbaks, Ferari, Netfliks...

Lista kompanija koje su u delimično ili potpuno prestale sa radom u Rusiji sve je duža. U poslednja 24 sata u nju su se "upisali" neki veliki brendovi.

Koka-kola, Pepsi, Amazon, L'Oreal, Unilever, Starbaks, Ferari, Lamborgini, MekDonalds, KFC, Pica hat, Roleks, Netflix, samo su neke od kompanija koje su ovakvu odluku donele tokom prethodnog dana.

Kompanije MekDonalds i Starbaks privremeno zatvaraju stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojih objekata u Rusiji, a Coca-Cola i Pepsi suspenduju poslovanje u Rusiji.

Američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds privremeno zatvara svih svojih 850 restorana u Rusiji kao "odgovor na rusku vojnu operaciju u Ukrajini",ali će nastaviti da plaća 62.000 zaposlenih u Rusiji.

I iz Starbaksa poručuju da će pružiti podršku za svojih oko 2.000 partnera u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.