Ferrari na prekretnici – kada stiže prvi električni model

Izvor: B92, 17.Apr.2021, 11:02

Ferrari na prekretnici – kada stiže prvi električni model

Direktor kompanije potvrdio je da će prvi Ferrari na struju biti predstavljen 2025.

Ferrari je neko vreme odolevao uvođenju SUV vozila u svoju gamu, pa je na kraju popustio i već uveliko radi na prvencu iz krosover segmenta - modelu Purosangue.

U početku su se u Maranelu opirali i razvoju potpuno električnog automobila, ali je i na tom polju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ferrari doneo odluku da se prikloni aktuelnim stremljenima auto-indsutrije.

Prema rečima zvršnog direktora Džona Elkana, prvi Ferrari na struju biće lansiran 2025. godine.

Elkan je tokom redovne godišnje skupštine kompanije kazao deoničarima da Ferrari "disciplinovano nastavlja sa realizacijom strategije elektrifikacije", piše Auto Express.

"Veoma smo uzbuđeni zbog našeg prvog električnog automobila koji planiramo da predstavimo 2025. godine", kazao je Elkan dodajući da taj projekat predstavlja prekretnicu u istoriji kompanije.

On nije otkrio o kakvom se tačno modelu radi, ali za sada se čini da će prvi električni Ferrari biti SUV vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.