SRBIJU PONOVO ČEKA POTOP! RHMZ upozorava na velike količine padavina, ovi delovi zemlje su na udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:31

SRBIJU PONOVO ČEKA POTOP! RHMZ upozorava na velike količine padavina, ovi delovi zemlje su na udaru

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni.

RHMZ je upozorio da će sutra biti oblačno sa kišom, ponegde i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, osetno svežije i vetrovito, dok se više padavina očekuje ponegde na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a krajem dana, tokom noći ka suboti i u subotu ujutru i na jugoistoku i istoku zemlјe (od 20 do 40 mm za 24 h, lokalno i više).

U Srbiji će danas veći deo dana biti pretežno sunčano i umereno toplo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena.

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i umereno toplo. Najniža temperatura biće od 15 do 18, a najviša oko 30 stepeni. U drugom delu noći naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od sutra do kraja sedmice pretežno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom

Sutra se južno od Save i Dunava očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a padavine će se u toku noći i u subotu dodatno intenzivirati na istoku i jugoistoku Srbije i moguće je čak 60 mm kiše za 24 sata.

Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

Na severozapadu Vojvodine kiša će prestati u subotu, a u ostalim krajevima tek u nedelju uz postepeno razvedravanje sa severozapada.

Naredne sedmice uglavnom suvo i stabilnije vreme sa sunčanim intervalima i maksimalnom temperaturom do četvrtka od 23 do 27, a zatim u porastu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sutra ujutru kiša, tokom dana razvedravanje, temperatura do 26 stepeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2022

U Srbiji će sutra ujutru biti oblačno sa kišom u svim krajevima, pre podne očekuje se prestanak padavina na severu, posle podne u centralnim, a uveče i u ostalim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.