Salvini optužen za otmicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2021, 18:26

Salvini optužen za otmicu

Tužilac u Palermu je danas optužio lidera desničarske partije Liga Matea Salvinija za otmicu, jer je 2019. godine, kao ministar unutrašnjih poslova, sprečio da više od 100 migranata stupi na tlo Italije.

Izbeglice su ostale zarobljene na moru, sve dok tužilac nije naredio zaplenu broda i evakuaciju ljudi koji su se na njemu nalazili.

Salvini je poručio da je “ponosan što je radio na zaštiti zemlje, poštovanju zakona, buđenju Evrope i spasavanju života”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
“Ako to treba da mi izazove probleme i patnju, rado to prihvatam”, naveo je Salvini.

Dok je 14 meseci bio ministar unutrašnjih poslova, Salvini je sprečio nekoliko brodova da pristanu u Italiji, kako bi onemogućio dolazak migranata.

Salvini je humanitarne organizacije angažovane na pomaganju izbeglicama optuživao da podstiču šverc ljudi.

Ukoliko bude proglašen krivim, Salviniju preti 15 godina zatvora, javlja Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salvini optužen za otmicu, preti mu 15 godina zatvora

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2021

Tužilac u Palermu je optužio lidera desničarske partije Liga Matea Salvinija za otmicu, jer je 2019. godine, kao ministar unutrašnjih poslova, sprečio da više od 100 migranata stupi na tlo Italije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.