Još jedna donacija za Covid odeljenje Specijalne bolnice u Surdulici

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2020, 20:41

Još jedna donacija za Covid odeljenje Specijalne bolnice u Surdulici

Fondacija „Flexitaian Society“ koja odnedvano funkcioniše u Srbiji, brzom akcijom prateći aktuelnu situaciju u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici, čiji se deo nalazi odlukom Ministarstva zdravlja u Covid sistemu donirala je šest frižidera za čuvanje lekova i dve mašine za pranje sudova, ukupne vrednosti 3.000 evra.

Piše: V.Ristić

"Nama je svaka donacija dragocena i mslim da ćemo na ovaj način biti u mogućnosti da pružimo najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podršku našim pacijentima koji se nalaze i na Covid odeljenju, ali i medju našim stalnim pacijentima koji imaju probleme sa respiratornim problemima", naveo je dr Slaviša Kostić, direktor Specijalne bolnice u Surdulici.

Iz Fondacije „Flexitaian Society“, navode da su sada delovali urgentno, a da je njihova misija vezana za dalju podršku „zdravijem životu gradjana juga centralne Srbije“.

„Naš trenutni trenutni fokus podrške fonadacije vezan je aktivnu  podršku   zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije u suzbijanju epidemije virusa Covid 19. Strateški planovi vezani su za dugogodišnji rad na projektima koji će se odvijati u skladu sa „Zelenim dogovorom“ EU, kao i na zaštiti životne sredine, način ishrane kao i na motivisanje ljudi da na zdrave izvore proizvodnje proizvoda u skladu sa zdravstvenim standardima, a protiv korišćenja  proizvoda sa GMO poreklom", poručuju iz ove fonadacije, koja najavljuje kontinuirani rad na celom području Srbije.

U organizaciji OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja u toku je akcija prikupljanja sredstava za nabavku opreme koja je neophodna ovoj zdravstvenoj ustanovi koja je uz podršku Kralja Aleksandra Karadjordjevića otvorena u avgustu 1924. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.