Švajcarsko čudo od deteta ne voli Federera: Zašto Đoković? Zato što ni njega ne vole

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 18:59

Švajcarsko "čudo od deteta" ne voli Federera: Zašto Đoković? Zato što ni njega ne vole

Švajarski mediji donose nam priču od 12-godišnjoj teniskoj zvezdi u usponu, Flinu Rihteru.

Flin Rihter ima samo 12 godina, ali je već bolji od većine 14-ogodišnjaka protiv kojih se takmiči.

Mladi Švajcarac, po mnogima naslednik Rodžera Federera, ima i Aspergerov sindrom, ali mu on ne smeta da apsolutno dominira mlađim kategorijama tenisa u svojoj zemlji.

Na nedavno završenom šampionatu Švajcarske zabeležio je čak tri pobede od po 6:0, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 6:0, a jednu od 6:1, 6:1.

I dok ga mnogi smatraju "novim Federerom", mladi Flin u svojim očima ne vidi momka iz Bazela, već momka iz Beograda - Novaka Đokovića.

Rihter se poistovećuje sa Novakom jer i sam, baš kao i trenutno prvi "reket" planete, tokom dobrog dela svojih mečeva dobija zvižduke i koristi netrpeljivost publike u svoju korist.

"Ni njega (kao ni mene) ne vole baš mnogo. Ako je publika protiv mene ja ću samo biti bolji zbog toga", kaže Rihter.

Rihter kaže da on zvižduke često dobija zato što je toliko dominantan u svojim mečevima da publika prirodno uvek navija za autsajdera koji, i pored te prednosti, nema šanse.

"Ja se onda proderem 'Ajde' i time uzvratim provokaciju", otkrio je 12-ogodišnjak kako se bori protiv negativno nastrojene publike.

Pogledajte i kako je Rihter igrao pre godinu i po dana:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.