SRUŠIO JE REKORD FEDERERA: Pred Noletom je još jedna PREPREKA da bi bio NAJBOLJI SVIH VREMENA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 14:37

SRUŠIO JE REKORD FEDERERA: Pred Noletom je još jedna PREPREKA da bi bio NAJBOLJI SVIH VREMENA (FOTO)

Put do trona je ipak malo duži.

Današnji dan je zaista veliki za srpski sport. Prvi reket sveta, Srbin Novak Đoković postavio je rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu (311) prestigavši Švajcarca Rodžera Federera (310) i tako stekao nezvaničnu titulu najboljeg svih vremena. Ali u muškoj konkurenciji. Kada je u pitanju i ženski deo belog sporta, Novak će morati još dodatno da se potrudi kako bi oborio i rakorde čuvenih teniserki.

Prema VTA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rang listi, na ubedljivo prvom mestu nalazi se Nemica Štefi Graf koja je na prvom mestu provela čak 377 nedelja, što je za 66 nedelja više od rekordera muške konkurencije Novaka Đokovića kome bi, ukoliko nastavi liderstvo na vrhu ATP liste, trebalo nešto više od godinu dana kako bi se domogao i ovog rekorda.

Ni sa drugim i trećim mestom situacija nije bolja. Na drugom mestu nalazi se čuvena Amerikanka teniserka Martina Navratilova koja je kao lider provela 332 nedelje.

Jedna od trenutno dostižnijih rekorda je broj nedelja trećeplasirane teniserke Serene Vilijams koja ukupno ima 319 nedelja.

Za ovaj poduhvat srpskom teniseru potrebno je da nešto duže od 15 meseci zadrži prvo mesto na rang listi, što, znajući Novakovu želju i upornost apsolutno nije nemoguće.

Tomas Tuhel doneo je pobede u Čelsi, u poslednjem kolu savladan je i Liverpul, i sada su Plavci ozbiljni kandidati za plasmanu Ligu šampiona. Večeras (19.00) čekaju jednog od glavnih konkurenata Everton – kvota na keca je 1,60, dupla šansa X2 je 2,33, a 3+ 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Everton.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič bivša ruska klizačica
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.