Rafa jednodimenzionalan? Dobar je na svakoj podlozi

Izvor: B92, 08.Avg.2022, 10:49

"Rafa jednodimenzionalan? Dobar je na svakoj podlozi"

Pol Anakon, bivši trener Pita Samprasa i Rodžera Federera, izuzetno ceni Rafaela Nadala.

Španski teniser je ove sezone osvojio dva grend slem trofeja, sve je bliži i povratku na mesto broj jedan na ATP listi, a Anakon je zadivljen evolucijom njegove igre.

"Ono što je najvažnije, Rafael Nadal je tako samouveren igrač", kaže Anakon.

Nadala obično smatraju "kraljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šljake", ali američki stručnjak apostrofira da je teniser sa Majorke bio veoma uspešan i na betonskoj podlozi.

"Pogledajte samo te brojke, 25 titula je osvojio na tvrdim terenima. Jako je zamarajuće govoriti o tome ljudima jer oni stalno kažu, 'on je jednodimenzionalan, bio je dominantan isključivo na šljaci'. Moje mišljenje je da on može da igra dobro na bilo kojoj podlozi", zaključio je Anakon.

Nadal ne igra još od polufinala Vimbldona, kada je odustao zbog povrede mišića abdomena.

Taj problem je i dalje prisutan, pošto je španski teniser odustao i od Mastersa u Montrealu, rekavši da još nije dovoljno spreman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.