Pike očekuje Đokovića i Federera u Dejvis kupu

Izvor: RTS, 24.Feb.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pike očekuje Đokovića i Federera u Dejvis kupu

Đerar Pike, predsednik investicione grupe Kosmos koja reformiše Dejvis kup, očekuje da u jednom trenutku ubedi najbolje tenisere sveta da se vrate u to takmičenje.
Od 2019. najpoznatije ekipno takmičenje igraće se u drugačijem formatu, ali će ga najpoznatiji igrači propustiti.

Novak Đoković i Rodžer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federer više puta su isticali da ne žele da igraju u Dejvis kupu, dok Pike smatra da će i oni vremenom promeniti mišljenje.
"Pozitivan sam što se tiče toga. Biće veoma teško ubediti svakoga da igra prve godine, ali naša ideja je da je ovo dugačak put", rekao je Pike.
Defanzivac Barselone ističe da će pokušati da pronađe rešenje koje će odgovarati svima.
"Razumemo da smo novi u teniskom svetu i želimo da poštujemo svakoga, kao i način na koji je kalendar konstruisan. Ne želimo da imamo konflikt ni sa jednom stranom u našem sportu. Ponosni smo što smo dobili termin u novembru. Znamo da će igrači biti umorni i molimo se da budu zdravi i spremni", dodao je Španac.
Prvi Dejvis kup u novom formatu biće održan od 18. do 24. novembra, uz učešće naše selekcije.
Srbija je smeštena u grupu A, u kojoj se nalaze još i Francuska, višestruki osvajač ovog takmičenja i prvi favorit, kao i Japan, koji će najverovatnije predvoditi Kei Nišikori.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.