NOVAK OTVORIO DUŠU: O povredi, porodici, lovcu i lovini, Federeru i Nadalu... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK OTVORIO DUŠU: O povredi, porodici, lovcu i lovini, Federeru i Nadalu... (FOTO)

Turnir će početi u ponedeljak.

Novak Đoković će i ove godine učestvovati na Australijan openu, a protivnik u prvom kolu prvog Gren slema u sezoni biće mu Amerikanac Donald Jang (o žrebu više pročitajte OVDE). Najbolji srpski teniser, trenutno 14. na ATP listi razgovarao je sa novinarima uoči turnira u Melburnu, koji će početi u ponedeljak.

Na početku intervjua, Đoković, osvajač šest titula na popularnom Ozi openu prokomentarisao je prethodnu pauzu od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šest meseci, zbog povrede lakta. Ali je i podelio slatkiše novinarima, kao što je to do sada veoma često radio.

The Novak Djokovic dessert service is back in business. #ausopen pic.twitter.com/tnzPq9NDYp

— NCR Tennis Podcast (@NCR_Tennis) January 13, 2018

- Nikada u karijeri nisam pauzirao ovoliko dugo. Drago mi je što ponovo igram, i što imam priliku da opet učestvujem na velikim turnirima. Nedostajalo mi je to. Sa druge strane, imao sam mnogo vremena da provedem sa porodicom i da svoju igru sagledam na drugi način. Da napravim dugoročnu strategiju, kako bih napredovao - rekao je Đoković koji će ubuduće sarađivati sa Radekom Štepanekom, ali i nastaviti rad sa Andreom Agasijem.

- Na servisu smo radili, a taj detalj je posebno bitan jer sam imao problem sa laktom. Radio sam na tome sa Radekom i Andreom. Od kada je došao Radek bili smo zajedno skoro sve vreme. Pokušali smo da na terenu što bolje iskoristimo vreme. Za sada sve ide dobro. Igrao sam samo na "Kujongu" (egzibicija) i tamo sam se trudio. Zadovoljan sam novim pokretima. Neću da kažemi novi servis, već novi pokret prilikom servisa. Bilo je promena, pretpostavljam u tehnici koja bi trebalo da mi donese veću efikasnost.

Srbinu je postavljeno i pitanje da li je operisao lakat.

- Nije bilo operacije. Morao sam samo da odmaram. Takva je bila priroda povrede. Vremenom se sve skupljalo, a vrhunac je bio prošlogodišnji Vimbldon. Više nisam mogao da igram, a pre toga sam osećao bol, ali sam pokušavao da igram. Znao sam da moram u jednom trenutku da prekinem jer bih u suprotnom morao da idem na mnogo dužu pauzu. Bilo mi je čudno jer nisam mogao da igram pola godine, ali sam tada bio svestan šta se dešava. Proteklih godina sam potajno želeo da provodim više vremena sa porodicom, i to se desilo prošlog jula. Kao sportista ne želite da imate takvo iskustvo, ali mi je ipak omogućilo da budem pored supruge kada smo dobili drugo dete. Mogao da sam da se okrenem i drugom stvarima, i jednostavno uživam u životu. Postoji život i van tenisa i mogao sam malo da osvežim um. Ali, ipak tenis mi je nedostajao i jedva čekam da opet počnem da se takmičim.

//text//

Novak Djokovic pre-tournament interviewhttps://t.co/TVFobR40w6 pic.twitter.com/1KxrX3SmkL

— Basia (@BasiaID) January 13, 2018

Prethodnih godina bio je "lovina", a sada je lovac. Da li će to promeniti nešto na terenu, zanimalo je novinare.

- Verovatno da. Jer nisam igrao kako sam želeo, čak i prošle godine. Mučio sam se, povreda me je sputavala i normalno je da sam pao na listi. I dalje znam koliko sam sposoban. Verujem u sebe i znam da mogu da igram protiv najboljih tenisera sveta. Ako budem na visokom nivou, mentalnom i fizičkom, imam velike šanse na turniru. Pristup ovom Australijan openu je malo drugačiji u odnosu na prethodne. Drugačije su okolnosti. Ali, iskreno je i to je uzbudljivo.

Pročitajte i:

Objasnio je i bivši svetski broj jedan zašto nije učestvovao na turnirima na početku godine.

- Lakat još nije bio spreman, pa sam doneo takvu odluku. Sada sam srećan jer sam ovde i što uopšte mogu i da igram. Na samom početku godine nisam ni bio siguran da li ću da igram u Melburnu. Ipak, posle konsultacija sa lekarima i stručnim štabom doneli smo odluku da igram iako nisam 100 odstvo spreman. Međutim, to je nivo sa kojim mogu da igram, a biće sve bolje. Nadam se da će taj maksimum postojati već na početku turnira. Videćemo. Uradio sam sve što sam mogao.

Priznao je i kada ga najviše boli.

- Kada serviram. To je najkritičniji momenat. Ne bih sada o detaljima, da li su mi potrebne injekcije.

Pri kraju, pitali su Đokovića za komentar nedavne izjave da je spreman da igra do 40. godine.

- O tome ću vam reći više posle turnira. Volim ovaj sport, baš ga volim. Vatra, strast, ljubav prema tenisu i dalje gore. Imam veliku podršku porodice kao i navijača širom sveta. I dalje se osećam mladim, ali neki smatraju da to nije slučaj kada pređete 30. godinu. Federer i Nadal su pokazali da su godine samo broj, a posebno Rodžer. On je odličan primer kako neko vodi računa o sebi, kako tempira formu u pravom trenutku. Osvajao je turnire, a ko bi to predvideo posle šest meseci pauze. Sve je moguće. Ne znam kako će moje telo da se ponaša ove ili sledećih godina, ali za sada sve ide u dobrom smeru - zaključio je osvajač 12 Gren slemova, od toga šest u Melburnu.

Gren slem u Australiji je osvajao 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KLS: Dinamik se pobedom vratio na vrh tabele

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2018

Odlična igra...Košarkaši Dinamika ubedljivo su savladali Slogu u 14. kolu domaćeg prvenstva (88:63)...NOVAK OTVORIO DUŠU: O povredi, porodici, lovcu i lovini, Federeru i Nadalu.. (FOTO)..IRVING IZJAVOM UZBURKAO AMERIKU: Poslednjih šest meseci vidim svevideće oko..Izabranici Miroslava Nikolića...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.