Kinezima se to nije svidelo: Đokovićev rival u finalu nije Federer nego Ćorić

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezima se to nije svidelo: Đokovićev rival u finalu nije Federer nego Ćorić

Hrvatski teniser u drugom polufinalu na turniru iz masters serije u Šangaju savladao švajcarskog asa sa 6:4, 6:4.

Na Ju-Es openu se iščekivao četvrtfinalni duel Đokovića i Federera, ali je Švajcarac poklekao pred nadahnutim Australijancem Džonom Milmanom u osmini finala. U Šangaju, u delu sveta gde i naš i švajcarski as imaju more obožavalaca, platili bi i duplo da prvi put u svom gradu gledaju i njihov finalni okršaj ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Federer je 2010. i 2014. bio uspešniji u polufinalu), ali se ovaj put isprečio Hrvat Borna Ćorić.

Đoković je na "Flašing Medouzu" preslišao Federerovog dželata, a da li će da ostvari i treću pobedu protiv mladog teniskog lava, videće se u nedelju od 10.30 časova. Jednog je već pripitomio kao malu macu. U prvom polufinalnom meču pregazio je Nemca Aleksandra Zvereva baš kao što je ovaj na pola pregazio svoj reket pod lavinom nemoći.

Naš najbolji teniser, koji će 46. put igrati u finalu na turniru iz masters serije (31-14), savladao je Ćorića oba puta na šljaci i to s 2:0 u setovima. Jednom je to bilo ove godine u Monte Karlu, a prvi put u Rimu 2016.

borna_coric s'offre le scalp de Roger #Federer, tête de série n°1 et tenant du titre au Masters 1000 de Shanghai. Le Croate s'impose 6-4 6-4 et rejoint DjokerNole en finale.

#RolexSHMasters TennisTV

pic.twitter.com/4p25SSOyrt— So Tennis (sotennis1) October 13, 2018

Ispalo je da Ćorićeva pobeda protiv Federera na travi u Haleu uoči Vimbldona nije bila slučajna. U Šangaju ga je preslišao, uzimajući brejk već na početku oba seta, a nadalje je sve išlo po njegovim zamislima. Švajcarac, koji nije uspeo da sačuva trofej na kineskom mastersu, nijednom nije došao u priliku da se ponada revanšu na servis protivnika. Očigledno je bilo da ne blista pred kineskom publikom ove godine. Prve mečeve je dobio s mukom, a protiv hrvatskog tenisera je bio neprepoznatljiv.

Finale će biti duel dva tenisera koji će i zvanično na listi u ponedeljak da zabeleže pomake. Đoković ide s trećeg mesta na drugo. Rotiraće se s Federerom. A 21-godišnji Ćorić, koji u Šangaju igra kao 19. na listi, doći će na 13. mesto, što mu je i najbolji plasman. Do sada je to bila 18. pozicija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hiljadu i jedan meč: Đokovićev čarobni reket igra za još jedan trofej (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018, 10:07

U finalu na turniru iz masters serije u Šangaju protivnik je 21-godišnji hrvatski teniser Borna Ćorić...Naš najbolji teniser Novak Đoković je opet dostigao onaj nivo igre kada se pitamo samo može li iko da ga pobedi. U finale u Šangaju ušao je 17. uzastopnim uspehom, počev od Vimbldona,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.