Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 21:26

Federer uznemiren: Kao da je najvažnije ko ima najviše grend slem titula...

"To mi se ne sviđa", poručio Švajcarac, kome očito teško pada Đoković "na minus jedan"

Na terenu jednoručni bekhend, van njega gospodsko ponašanje i odmerenost - zaštitni znaci Rodžera Federera godinama unazad. Kao vodeni žig preko fotografije jednog od najvećih sportista u istoriji.

Ali otkako mu Novak Đoković diše za vrat po broju osvojenih grend slemova (jedina kategorija u kojoj je Fedeks i dalje uspešniji od srpskog asa), ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se ne oseća baš tako ugodno i daleko je od "opuštencije" koja ga je ne tako davno krasila.

O tome verovatno najbolje govore poslednji javni istupi čuvenog Švajcarca. Nakon što se posle povlačenja sa Rolan Garosa vratio na teren i na travi u Haleu počeo pripreme za predstojeći Vimbldon, Federer je dao dosta čudnu izjavu iz koje, čak bi se moglo reći, izbija neka vrsta frustracije.

"Čini mi se da je danas u tenisu najvažnije pitanje broja grend slem titula. To mi se ne sviđa. Tokom većeg dela takmičarske godine mi zapravo igramo na ATP turnirima", kazao je Fedeks, a onda upao u kontradiktornost, priznavši kako je zapravo i njemu to pre nekoliko bilo najvažnije: "Nekada sam samo želeo da oborim rekord Pita Samprasa. Uvek sam govorio da je svaki slem koji dođe posle toga čist bonus za mene".

Bez obzira na sve Švajcarac je potom uspeo da pronađe nekolioko lepih reči za Novaka...

"Način na koji je uspeo da se vrati protiv Cicipasa bio je neevrovatan. Imao je neverovatnih poteza i u polufinalu protiv Nadala", zaključio je Federer.

Podsetimo, osvojivši svoj drugi Rolan Garos Đoković je došao do 19. grend slem trofeja. Rodžer i Rafa imaju po jedan više, a kako su pred nama još dva od četiri najvažnija turnira jasno je da bi Novak već do kraja godine mogao da pretekne najveće rivale.

U prilog mu ide što su u pitanju podloge koje mu gode mnogo više nego Rafaelu Nadalu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.