Mediji: Tužiće sve koji odustanu od Rolan Garosa; Švajcarac: Gomila gluposti

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Tužiće sve koji odustanu od Rolan Garosa; Švajcarac: Gomila gluposti

Predsednik Teniskog saveza Švajcarske Rene Stambak govorio je o Rodžeru Federeru, kao i o stanju u tenisu posle kontroverzne odluke Rolan Garosa.

Stambak je dao svoje mišljenje o Federerovoj posvećenosti reprezentaciji Švajcarske, kao i sukobu koju je nastao pomeranjem Rolan Garosa.

Rolan Garos je svojim pomeranjem za kraj septembra "uleteo" u termin Lejver kupu, egizibicionom turniru koji je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizaciji Federerovog tima.

"Oni su rasprodati u Bostonu, ali je isto i sa Rolan Garosom - oni su unapred rasprodati decenijama. A ko će da igra Lejver kup kada se istovremeno održava Grend slem? Mislim da bi bilo pametno odložiti Lejver kup za kraj godine. To je egzibicija, a egzibicije se uglavnom igraju na kraju sezone. To je i Rodžer uradio prošle godine", rekao je Stambak za "Blick".

U javnosti se pojavila vest da će ITF ("vlasnik" GS turnira, za razliku od svih ostalih na Turu) tužiti sve igrače koji odbiju da igraju na Rolan Garosu.

"To je glupost! Čujem se sa predsednikom ITF po dva sata dnevno, tako da bih znao nešto o tome. Misterija je odakle su došle te pretnje o tužbi. To je neko izmislio i rekao medijima, ali ja vas uveravam da tu nema ni trunke istine. Ko bi od nas kome pretio? Grend slemove mi organizujemo, ali oni ne zavise od nas. Oni nisu naši i mi ne odlučujemo o njihovim svakodnevnim potezima - oni su autonomni", zaključio je Stambak.

Olimpijske igre u Tokiju pomerene su za 2021, a on se nada da će Rodžer tada i dalje igrati tenis.

"Mislim da je to dosta teško. Ali, mi ćemo uraditi sve što možemo da on bude tu. Zna te kako, nije operisao koleno samo da bi planinario", dodao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.