Federer deseti put osvojio Bazel

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer deseti put osvojio Bazel

Treći teniser Rodžer Federer osvojio je jubilarnu, 10. titulu na ATP turniru u Bazelu. Federer, koji je rođen u ovom švajcarskom gradu, savladao je u finalu Aleksa De Minora iz Australije, rezultatom 6:2, 6:2.
Švajcarac je došao do 103. trofeja u karijeri, za koji mu je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potrebno nešto više od sat vremena igre.

Kada je preživeo prvi gem u kojem je mladi Australijanac pretio, Rodžer se potpuno opustio i vrlo brzo došao do brejka.
Poveo je 3:1, da bi još jednom oduzeo servis rivalu i došao do prednosti od 1-0. Kada je napravio brejk na startu drugog seta, bilo je jasno da će kraj uslediti veoma brzo.
Bila je to 24. uzastopna pobeda Federera u Bazelu, a 75. ukupno, pošto je poslednji put poražen u finalu 2013. godine od Del Potra.
Takođe, 16. put u karijeri je ostvario 50 i više trijumfa u jednoj sezoni, čime je apsolutni rekorder.
Turnir u Švajcarskoj igran se na tvrdoj podlozi, a nagradni fond je iznosio 2.082.655 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer osvojio turnir "kod kuće" VIDEO

Izvor: B92, 27.Okt.2019

Švajcarski teniser Rodžer Federer je osvojio turnir u rodnom Bazelu.

Nastavak na B92...

Tim preokretom do pehara u Beču

Izvor: RTS, 27.Okt.2019

Peti teniser sveta Dominik Tim osvojio je titulu na ATP turniru u Beču. Tim, koji je postavljen za prvog nosioca, u finalu je savladao Dijega Švarcmana iz Argentine, rezultatom 3:6, 6:4, 6:3. . Momak iz Viner-Nojštata do...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.