Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 12:15

Federer: Nisam više u istoj kategoriji sa Nadalom i Novakom, ne bih voleo da odmah igram protiv njih

Ni sam Švajcarac ne zna u kakvom je igračkom stanju posle nekoliko meseci pauze

Rodžer Federer, jedan od trojice najvećih tenisera ikada, posle više od dva meseca se opet vraća na posao. Žrebom na Ženeva openu (ATP 250) odlučeno je da zaigra protiv boljeg iz duela Pabla Anduhara i Džordana Tompsona.

Za sada niko, pa i sam Švajcarac, koji će 8. avgusta zakoračiti u petu deceniju, ne zna šta može da se očekuje od Federera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne samo u Ženevi već i u nastavku sezone.

"Naravno da postoje neizvesnosti. Nadal i Đoković su sada u jednoj kategoriji, a ja u drugoj. Posle desetak mečeva ću moći da kažem nešto više, ali trenutno ne bih želeo da igram protiv njih dvojice", bio je iskren Federer na konferenciji za medije.

Danas, 13.30: (1,35) Pablo Anduhar - Džordan Tompson (2,90)

Svestan je i da godine čine svoje, ali ne sumnja u sebe.

"Kada budem zdrav, kada provedem dovoljno vremena na terenu, imaću više samopouzdanja i ponovo ću biti među najboljim igračima."

Priznao je da je na turniru Dohi gde je izgubio u četvrtfinalu od Nikoloza Basilašvilija (6:3, 1:6, 5:7) bio zabrinut za svoj nivo igre u poređenju sa drugim igračima.

"Ipak, na treningu sam shvatio da sam spreman za igru. Tamo sam iznenadio sebe i sada se više fokusiram na igru na šljaci, nego na protivnike."

Pomenuo je i novi talas igrača.

"Generacija Medvedeva, Cicipasa i Zvereva ne stiče sve više iskustva. Nadal i Đoković su i dalje u vrhu. Za mene će povratak na njihov nivo biti dodatni izazov", dodao je Federer koji je poslednji pehar osvojio u Bazelu, pred kraj sezone u 2019. godini, dok na grend slem pehar čeka još od Australjian opena iz 2018.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.