FEDERER JE NAJBOLJI MUŽ: Kad Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEDERER JE NAJBOLJI MUŽ: "Kad Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati!"

Sportska ljubav Mirke i Rodžera Federera

Finale Vimbldona, koje su maestralno odigrali Novak Đoković i Rodžer Federer, pratile su brojne poznate ličnosti. Ipak, najupečatljiviji i najžustriji navijač bila je Federerova supruga Mirka.

Mirka Federer je i ove godine na Vimbldonu verno bodrila svog supruga, a da je njeno mišljenje veoma važno nekada najboljem teniseru sveta, bilo je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada se po završetku meča, na dodeli nagrada, javno zahvalio svojoj porodici na podršci i izrazio sumnju da će biti zadovoljni osvojenom utešnom nagradom.

Mirka Federer, odnosno Miroslava Vavrinek, i sama se do 2002. godine  profesionalno bavila tenisom. Rođena Slovakinja se sa roditeljima preselila u Švajcarsku kad su joj bile dve godine. Kao mlada devojka, upoznaje Martinu Navratilovu, koja ju je podstakla da počne igrati tenis. Federera upoznaje 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju. Svoju tenisku karijeru okončava 2002. godine zbog povrede stopala, a 2009. godine staje pred oltar sa Federerom.

Ovaj teniski par je dobio četvoro dece: kćerke Milu i Šarlin i sinove Lea i Lenija.

Kada ga novinari pitaju o proširenju porodice, Rodžer spremno odgovara: "Moraću da razgovaram s Mirkom". Teniser je svestan koliko se njegova supruga i cela porodica žrtvuju, jer zbog tenisa mnogo putuju, stoga, Federer u svojim izjavama ističe da pazi na to da je njegova supruga uvek zadovoljna i da je za nju spreman odreći se karijere:

- Kad Mirki dosadi da putuje, tada ću prestati - rekao je Rodžer Federer.

Ljubav Mirke i Rodžera Federera traje već 19 godina, ali su oni i dalje primer para koji funkcioniše i opstaje po principu sličnosti i podrške.

Možda je upravo Mirka ''tajna formula'' Federerovih sportskih uspeha!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.