Izvor: 011vodič.com, 16.Jul.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ako igde iko zna kako je bilo Đokoviću na MEČ LOPTI Federera bio je čovek koji ima 93 godine i živi u Santa Inezu”

Foto: Andy Rain / EPA; Novak Đoković je osvojio planetu novim trofejom na Vimbldonu, a Balkan doveo do usijanja. Ali, onog pozitivnog, sportskog! U poslednjoj kolumni Borisa Dežulovića, hrvatskog pisca i novinara, se na njegov trofej gleda iz drugog ugla, ali i te kako zabavnog! Dežulović je govorio o Bobu Falkenbergu, teniseru koji je pre 71 godinu poslednji na Vimbldonu, spasao meč loptu, a kasnije i osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << turnir. Kolumnu prenosimo u celosti: “Federerov as probio je Đokovića i petnaest hiljada ljudi na Central Courtu oduševljeno je skočilo na noge. „Two match-points for Federer!“, rekao je komentator ESPN-a, a starcu zavaljenom u naslonjač jedne vile u kalifornijskom Santa Inezu zaigrao je brk. Foto: Tanjug/AP Novak Đoković Svake godine u ovo doba sećanja mu, kao u starim crno-belim filmovima, namreškaju sliku na televizoru i vrate je u prošlost, pa starcu zaigra brk. Falkenburgovi su bili porodica s plakata za “American Way of Life”, što su nakon Velike depresije i Drugog svetskog rata skicirali srećnu posleratnu američku srednju klasu. Otac, inženjer Judžin Linkoln zvani Džini radio je u Vestinghausu, gradio Huverovu branu i radio po celom svijetu, od Španije do Brazila, gde je njegova supruga Margarit zvana Miki, talentovana teniserka, usput osvojila državno prvenstvo Sao Paula. Oboje njihove dece biće po ocu talentovani za biznis, a po majci za tenis: i kćerka Judžina zvana Džinks, rođena u Barseloni, i sin Robert, rođen na njujorškom Menhetnu, odrastali su u Los Anđelesu i bili mlade zvezde Holivud Tenis Kluba. Sestru Džinks na teniskim su terenima primetili holivudski lovci na lepe glave i uskoro će postati uspešna manekenka, glumica i pionirka američkog, dakle svetskog “tok-šoua”. Brat Robert zvani Bob ostao je na terenu i napravio lepu karijeru: sa samo dvadeset dve, 1948., u Vimbldonu je došao do finala protiv Australijanca Džona Bromviča, osvajača dva Australijan Opena […] More
The post “Ako igde iko zna kako je bilo Đokoviću na MEČ LOPTI Federera bio je čovek koji ima 93 godine i živi u Santa Inezu” appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.