Izvor: Blic, 17.Dec.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHVAĆEN POSLE MASAKRA NA FARMI Kako je otkriven Igor Srbin, čiji su krvavi tragovi ostajali od Italije do Španije

Norbert Feher (36), poznat kao i Igor Vaclavić, Igor Srbin, pa čak i Igor Rus, najtraženiji državljanin Srbije u Italiji, uhapšen je u četvrtak u Španiji.

Najtraženiji Srbin, italijanski begunac, uhapšen je u Španiji, u Turuelu blizu Saragose, i to nakon masakra u kome je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara!

Vaclavić je 5. decembra upao na jednu farmu i tom prilikom teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povredio dvoje ljudi, koji su, srećom uspeli da pobegnu i da sve prijave policiji. U prvom momentu sumnjalo se da pljačkaš pripada nekoj rumunskoj bandi, ali je proverom tragova utvrđeno da je napadač ozloglašeni Feher, za kojim je već mesecima italijanska policija tragala zbog tri ubistva. Ako se izuzmu mafijaši, Feher je bio najtraženiji kriminalac na Apeninima.

Kada su došli do informacije gde se krije Feher, dvojica pripadnika Civilne garde Viktor Romero Perez (30) i Viktor Hesus Kabaljer, krenula su u potragu, a pridružio im se stočar Hose Luis Iranko, koji dobro poznaje teritoriju. Oni su opkolili kuću u kojoj se višestruki ubica krije, ali je on pucao na njih i ubio svu trojicu. Posle ubistva pokupio je njihovo oružje, ali i odeću i pobegao. Ovaj put nije imao sreće jer se nedaleko od mesta zločina slupao, što je policija koja mu je bila za vratom iskoristila da ga uhapsi.

Prema pisanju španskih medija, Feher se nije opirao hapšenju, a kod njega je nađeno oružje iz kojeg je ubio tri žrtve. Kako ne zna španski jezik, morali su da mu njegova prava pročitaju na italijanskom.

Ono što je zasad nepoznato jeste kada je Feher utočište našao u Španiji i ko mu je pomagao da pređe put od skoro hiljadu i po kilometara od pokrajine Emilija Romanja u Italiji, gde je ostavio krvave tragove, do okoline Saragose, gde je uhapšen.

Vaclavić je inače jedno vreme boravio u Valensiji, ne mnogo udaljenoj od mesta gde je uhapšen. U ovoj španskoj luci navodno je radio kao žigolo.

U Italiji je živeo od 2006, a te godine je uhapšen i osuđen na osam godina zatvora zbog pljački i silovanja, ali mu je kazna smanjenja za 21 mesec, i to zbog dobrog ponašanja! Nakon puštanja iz zatvora, krenuo je sa novim, monstruoznijim zločinima. Prvo je učestvovao u pljački u kojoj je žrtvu i seksualno zlostavljao. Za njim je italijanska policija tragala od 1. aprila ove godine, kada je ubio Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, jer mu nije predao novac.

Nakon pljačke pobegao je u obližnju šumu, a ubio je i šumskog čuvara da ga ovaj ne bi odao. Posle ubistva brojni italijanski mediji neprestano su pisali o njemu kao o "ubici iz šume", "krvavom Rambu"...

Feher ili Vaclavić stručnjak je u streljaštvu, borilačkim veštinama, i prema pisanju medija u Španiji, ima najmanje tri identiteta - srpski, hrvatski i italijanski, od kojih su poslednja dva lažna.

Tražili ga i u Srbiji

Brojni italijanski novinari dolazili su tragom njegovog porekla u Suboticu, misleći da se ubica iz šume tu krije nakon brojnih zločina. Kako je "Blic" pisao, sestra osumnjičenog ubice iz Subotice rekla je da ne zna ništa o novom identitetu svog brata, kao i da je za sve saznala preko Fejsbuka. To i ne čudi pošto je opasni ubica jedno vreme poruke policiji i onima koji ga jure ostavljao - na Fejsbuku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.