Projekat zadrugarstva ušao u treću konkursnu fazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat zadrugarstva ušao u treću konkursnu fazu

Voćnjaci, vinogradi, farme, fabrike pod otvorenim nebom, to je rezultat dosadašnjeg dvoipogodišnjeg trajanja projekta 500 zadruga u 500 sela koji je ušao u svoju treći konkursnu fazu, poručio je ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić, gostujući u emisiji RTV Brazde.

To je istorijski poduhvat, koji je kao nikada do sada pokrenuo duh zadrugarstva u Srbiji.

Vlada je za revitalizaciju zadrugarstva do sada izdvojila gotovo milijardu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sedamsto miliona dinara, a svi dosadašnji projekti dali su efekte.

Treći konkursni krug je u toku i zadrugarima je poziv otvoren.

U prethodna dva konkursna kruga prošlo je na deasetine razlicitih projekata.

Treći konkursni krug usmeren ka revitalizaciji zadrugarstva i opstanku sela, koji sprovodi kabeinet ministra zaduženog za regionalni razvoj Srbije, akademijski odbor za selo SANU-a i zadružni savezi, otvoren je do 15. avgusta za postojeće i novoosnovane zaduge, a za složene zaduge do prvog septembra.

Nove zadruge mogu da računaju na pomoć do 7,5 miliona dinara, stare do 15 miliona, a složene zaduge mogu da dobiju i do 60 miliona dinara.


Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FABRIKE POD OTVORENIM NEBOM Projekat zadrugarstva ušao u treći konkursni krug

Izvor: Blic, 05.Avg.2019, 08:27

Voćnjaci, vinogradi, farme, fabrike pod otvorenim nebom, to je rezultat dosadašnjeg dvoipogodišnjeg trajanja projekta "500 zadruga u 500 sela" koji je ušao u svoju treću konkursnu fazu, poručio je ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.