Smešna strana izbora (4): Uskršnja jaja džabe reklama

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2012, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smešna strana izbora (4): Uskršnja jaja džabe reklama

Da je osim podrške birača, političkim strankama potrebna i božja naklonost, pokazalo je tempiranje izbora na Đurđevdan, hajdučki sastanak. Skoro sve političke stranke imaju svoju slavu, sveštenika da im kadi prostorije, celivaju ikone, a Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić su za uskršnje praznike posetili srpsko selo Smoković u Hrvatskoj i priložili novac za izgradnju pravoslavne crkve na temeljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stare, koja je spaljena tokom Oluje.

Igor Ivković, protojerej Vaznesenjske crkve u Zaječaru, nije dozvolio aktivistima Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića da ispred crkve dele uskršnja jaja sa političkom porukom.

Aktivisti Pokreta radnika i seljaka, obučeni u narodne nošnje, prekinuli da dele jaja pošto je Ivković zapretio da će pozvati policiju. "Mnogi vernici bili su iznenađeni deljenjem "predizbornih jaja" sa rednim brojem koji na izbornoj listi zauzima Pokret radnika i seljaka, jer su poverovali da crkva učestvuje u političkoj kampanji", rekao je sveštenik.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Borko Ilić je uputio vaskršnju čestitku sugrađanima, a ništa ne bi bilo čudno da se na jajetu nije našla mađarska zastava. Greška se očigledno provukla jer u DSS-u nisu obraćali pažnju na slike na jajima. Čim je neko spazio ovaj politički gaf, čestitka sugrađanima je povučena. Tako se sada na sajtu DSS-a za Novi Sad više ne nalazi sporna fotografija.

Socijalistička partija Srbije se vratila korenima i svoje predizborne plakate okitila crvenim petokrakama.

- Iskreno, kada nam je čovek zadužen za kampanju prikazao ideju, svi smo bili šokirani, iznenađeni... Međutim, rekao nam je da je upravo takav efekat i želeo da proizvede. Osnovna ideja je bila da plakat asocira na američke kampanje, gde se zvezdice stalno pojavljuju na zastavicama ili bilbordima i trebalo je da budu bele. Grafički to nije dobro izgledalo, pa smo se odlučili za crvene. Vidim da su i vama skrenule pažnju - kažu iz ove stranke.

- Zaboravljaju samo jednu stvar - prava vaskršnja jaja su crvene boje. I postoji jedna razlika između nas i njih. Naša su čvrsta i bila su takva tokom svih ovih godina - izjavio je Ivica Dačić.
Pogledaj vesti o: Farbanje jaja,   Uskrs

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.