KAKO DA IZBELITE OBIČNA JAJA: Bela su vam SKUPA? Sastojke već imate u KUHINJI - za 15 minuta su GOTOVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 22:38

KAKO DA IZBELITE OBIČNA JAJA: Bela su vam SKUPA? Sastojke već imate u KUHINJI - za 15 minuta su GOTOVA

Lakša su i lepša za farbanje!

Bliži nam se najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, a domaćice već traže ideje kako da ofarbaju jaja na što neobičniji način.

Kako biste ih lakše i lepše ofarbali, donosimo vam jedan savet - kako da jaja prethodno izbelite.

Sve što vam je potrebno za taj proces već imate u kuhinji:

Alkoholno sirće

Voda

I naravno, jaja

Potrebno je da jaja stavite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u šerpu, a zatim da sipate vodu toliko da pokrije jaja, a potom dodajte dve čaše alkoholnog sirćeta.

Kuvajte ih 15 do 20 minuta na jačoj temperaturi, dok provri voda, a zatim smanjite temperaturu, da jaja ne bi popucala. Ukoliko vam se stvori pena za vreme kuvanja, samo je uklonite kašikom.

Videćete kako se žuta boja polako sklanja sa ljuske. Ukoliko nešto i ostane, samo prođite krpom ili ih isperite hladnom vodom.

Vaša jaja su spremna za dalje farbanje!
Pogledaj vesti o: Farbanje jaja

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.