Za staru gardu: Setite se kako je nekad bilo u Winamp muzeju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2020, 23:23

Za staru gardu: Setite se kako je nekad bilo u Winamp muzeju

Inženjer kompanije Facebook Džordan Eldredž pokrenuo je virtuelni muzej koji sadrži kolekciju od 65.000 skinova, odnosno vizuelnih rešenja čuvenog softvera za preslušavanje muzike Winamp.

Na osnovu kolekcije neprofitne digitalne biblioteke Internet Archive i sopstvene arhive, Eldredž je osmislio pristupačan i jedinstven format virtuelnog muzeja sa kolekcijom od čak 65.000 "skinova".

Eldredž navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da još uvek upotpunjuje kolekciju za ovaj autentični projekat i poziva sve koji imaju "skinove" da ih doniraju i tako dodatno obogate muzej namenjen sećanju na vremena kada je interakcija sa tehnologijom bila daleko jednostavnija.

Do you know what this is? :)http://t.co/U4n3BE9jJO#thelamasass #presets #90skids #historychannelHD pic.twitter.com/TiCO8msZJd

— Kinguin.net 🍂 It's Fall (of Game Prices) (@KinguinNet) February 20, 2015

"Ovo je legendarni trenutak u istoriji internet umetnosti", ocenio je Eldredž nakon što je predstavio muzej koji pokazuje estetsku vrednost softvera kreiranog pre 23 godine.

Od anime, gejmerskih i sci-fi pa sve do vizuelnih rešenja posvećenih određenim umetnicima, glavnim junacima crtanih filmova, javnim ličnostima, u ovom inovativnom, a povrh svega nostalgičnom virtuelnom muzeju, možete da provedete sate tražeći "skinove" koji su krajem devedesetih i početkom 2000-ih krasili Winamp.

Skinove možete pogledati ovde.

Winamp su 1997. godine razvili programeri Džastin Frenkl i Dmitri Boldirev i njihova kompanija Nullsoft. Dve godine kasnije, softver su prodali AOL-u za 80 miliona dolara, dok je Winamp 2014. godine preuzela online platforma Radionomy.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.