Za njega zakoni NE VAŽE! Ovako izgleda novi USTAŠKI PIR Tompsona i njegovih sledbenika (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za njega zakoni NE VAŽE! Ovako izgleda novi USTAŠKI PIR Tompsona i njegovih sledbenika (FOTO/VIDEO)

Nastavlja po starom

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson, poznat po glorifikovanju ustaštva, dokazao je ponovo da mu sudske presude za korišćenje ustaškog pokliča "za dom spremni" ne znače ništa i da ne poštuje hrvatske institucije, odnosno sudsku vlast.

Tompson je, naime, na svom Fejsbuk profilu objavio video zapis sa sinoćnjeg koncerta u Širokom Brijegu, održanom povodom dana tog mesta i verskog praznika Velike gospe, gde je navodno u prisustvu više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << desetina hiljada ljudi, uprkos izrečenoj sudskoj presudi, otpevao spornu pesmu "Bojna Čvoglave" koja počinje ustaškim pokličem.

Uz video zapis dela koncerta vidi se i čuje kako Tompson kliče "za dom", a publika urlajući uzvraća "spremni".

Visoki prekršajni sud u Hrvatskoj odbio je žalbu makarskog pevača Rosa i potvrdio prvostepenu presudu kojom je on kažnjem novčano sa 1.000 kuna, zato što je pre četiri godine otpevao Tompsonu pesmu sa spornim ustaškim pozdravom.

Odluka ovog suda objavljena u hrvatskim medijima pre dva dana i izazvala je oštre polemike u javnosti.

Međutim, i po komentarima ispod objave na društvenoj mreži Fejsbuk, vidi se veliki broj poštovalaca ustaške zaostavštine koji svojim komentarima i slikama bodre ovog "umetnika".

Oglasili su se i stariji ljubitelji hrvatske istorije i ustaštva ponosni na urlike svoje "mladeži".

U presudi Visokog prekršajnog suda izrečenog Rosi jasno stoji da je pozdrav "za dom" i "za dom spremni" korišćen i kao zvanični pozdrav ustaškog pokreta NDH koji je nastao od fašizma i zasnovan na rasizmu pa time simbolizije mržnju prema ljudima različite rase, verskog i etničkog identiteta.

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

I nakon presude, Tompson uzvikuje "Za dom"

Izvor: RTS, 16.Avg.2019

Marko Perković Tompson je izveo pesmu "Bojna Čavoglave", uprkos tome što je, prema presudi Visokog prekršajnog suda pozdrav "Za dom spremni", koji se na početku pesme spominje, simbol mržnje prema ljudima različite rase, verskog i etničkog identiteta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.