ZA SMRT MALIŠANA OKRIVIO BIVŠU ŽENU: Isplivali novi detalji užasa u Zagrebu - otac monstrum golim rukama ZADAVIO svoju decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 10:11

ZA SMRT MALIŠANA OKRIVIO BIVŠU ŽENU: Isplivali novi detalji užasa u Zagrebu - otac monstrum golim rukama ZADAVIO svoju decu

Kada je zagrebačka policija u dva časa u noći s petka na subotu dobila prijavu da austrijski državljanin Harald Kopic (56) na "Fejsbuku" piše oproštajne poruke, malo ko je mislio da će u luksuznoj zgradi, gde je ovaj finansijski stručnjak živeo, naići na stravičan prizor.

U spavaćoj sobi bilo je mrtvo telo četvorogodišnjaka, a u dnevnoj sobi mrtva tela blizanaca, devojčice i dečaka, koje je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otac uspavao tabletama i zatim zadavio. Kopic je pokazivao znakove života, jer samoubistvo tabletama očito nije uspelo, pa je prevezen u bolnicu, a Mlinovi, elitno naselje na severu grada, bilo je blokirano.

U iznajmljenom penthausu u petak uveče odvijala se stravična drama sa nesagledivim posledicama, a ovakav zločin u Zagrebu još nije zabeležen. Harald Kopic je čuvao decu preko vikenda, a njegova bivša supruga u to vreme nije bila u Zagrebu. U subotu ujutro u Dubrovniku je, nakon što je primila vest o ubistvu svoje troje dece, hospitalizovana u teškom psihičkom stanju. Nakon lekarske intervencije, majka je otišla u Neum.

Komšije su otkrile da dolazak dece nije ukazivao na bilo kakav problem, jer su često bila kod oca preko vikenda. A onda se na "Fejsbuku" moglo pročitati pismo ubice, napisano na engleskom:

"Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao raditi polsednjih godinu i po nije uspevalo i čak niti moja braća iz masonske lože nisu htela pomoći, a na kraju nisu mi hteli odgovarati ni na telefonske pozive".

Austrijski biznismen napisao je da su mu pomagali samo najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut i završio je svoje obraćanje na društvenim mrežama "ali sad, sad je kraj. Zato zbogom".

Neko od njegovih poznanika video je poruku na "Fejsbuku" i alarmirao policiju, i tako je počela noć užasa. Iskusni policajci koji su se našli u Mlinovima tvrde da tako nešto nikada nisu videli, jer su uz decu bili jastuci kojima ih je otac ugušio. Kada je policija ušla u stan, otac se probudio i bio svestan svega što se događa, a uz decu su bile poređane omiljene igračke.

Komšije Austrijanca dobro poznaju, često je odlazio u lokalni kafić, a u poslednje je vreme bio u vezi sa manekenkom. Svi njegovi poslovi su propali, a mnoge firme koje je imao su ili zatvorene ili su bile u minusu. Zastupao je i neke lizing firme i bio pod sumnjom da je organizovao mladiće koji su uterivali dugove, ali je Austrijanac sve to demantovao. Uvek je bio elegantno odeven, sa skupocenim satovima na ruci, a u prošlosti je radio i za velike kompanije poput "Boša" i "Alkatel". Rođen je u Beču i često je bio na relaciji Zagreba i austrijskog glavnog grada, a pre petnaestak godina se zastalno preselio u Hrvatsku. Radio je kao finansijski savetnik, posredovao kod kupovina kompanija, a onda su počeli problemi. Prvo sa rastavom, a onda i poslovni. Na društvenim mrežama redovno je objavljivao slike nasmejane dece koja su provodila vikende sa njim, išla na izlete i putovanja. Ništa nije ukazivalo na katastrofu, a policija nikada nije intervenisala zbog prijava o porodičnom nasilju. Iznajmio je skup stan i na mrežama se hvalio da je član masonske lože.

UKLETO

Nakon stravičnog zločin koji se odvijao u Mlinovima, komšije kažu da je reč o ukletoj kući, jer je policija dolazila bezbroj puta na razne intervencije. Svetlo je u penthausu gorelo je te kobne večeri i duboko u noći, kada se očito odvijao zločin koji je zgrozio i Hrvatsku i region.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.