Wall Street: Novi rekord Dow Jonesa, Facebook pritisnuo Nasdaq i S&P 500

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Okt.2018, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Novi rekord Dow Jonesa, Facebook pritisnuo Nasdaq i S&P 500

NEW YORK – Na Wall Streetu je u utorak Dow Jones indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, zahvaljujući jačanju dionica osjetljivih na trgovinska pitanja, dok je pad cijene Facebooka pritisnuo S&P 500 i Nasdaq indeks.

Dow Jones ojačao je 0,46 posto, na 26,773.94 boda, S&P 500 oslabio je blagih 0,04 posto, na 2,923,43 boda dok je Nasdaq srezan 0,47 posto, na 7,995.55 bodova.

Najveći uteg Nasdaqu bio je pad divova poput Facebooka, Netflixa i Amazona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Na strani dobitnika izdvojili su se Boeing i Caterpillar kao one kompanije koje će imati koristi od noovog trgovinskog dogovora na relaciji SAD-Meksiko-Kanada.

Dionice Facebooka potonule su 1,9 posto, treći dan uzastopno, a minus tijekom tri dana korekcije dosegnuo je 5,6 posto. Facebook je u petak objavio da je hakirano gotovo 50 milijuna profila na toj društvenoj mreži te da su napadači iskoristili slabosti opcije "View As" kako bi stekli kontrolu nad profilima korisnika.

Taj propust koji je "ispravljen" u četvrtak, kako je rekao osnivač i glavni direktor društvene mreže Mark Zuckerberg, omogućio je hakerima da pristupe informacijama na korisničkim profilima (imenima, podacima o spolu, adresama...). Hakerski napadi velikih razmjera na Facebook ponovno su potaknuli kritike te društvene mreže, koju je već ozbiljno uzdrmalo više afera, napose u vezi sa zaštitom osobnih podataka.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.