Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Predstava "Ilustrovana enciklopedija nestajanja" od danas se može pogledati onlajn

Predstava "Ilustrovana enciklopedija nestajanja" Božidara Kneževića od danas, 1. aprila biće emitovana na sajtu i fejsbuk stranici Srpskog narodnog pozorišta.

Reditelj, scenograf i koreograf je Zoltan Puškaš, a igraju: Nebojša Savić, Sanja Ristić Krajnov, Jugoslav Krajnov, Mia Simonović, Marko Savković, Grigorije Jakišić, Alisa Lacko / Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Jelena Antonijević, Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pejić, Terezia Figura, Agota Vitkai Kučera, Daniel Husta.

Predstava je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Sterijinog pozorja.

"Reč je o tekstu koji je pre nekoliko godina pobedio na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst, a koji je jedna stilski veoma neobična parodija, gotovo stripoliki scenario za jednu od omiljenih alegorijskih i mitomanijskih priča (ne samo) sa ovih prostora o plemenu koje spremno dočekuje apokalipsu i, u tom kontekstu što da ne, vanzemaljce. Porodicom Koljibaba predsedava baba, na vrhu planine – nacionalnog parka – Koljigora. Ona će učiniti sve da se ispuni proročanstvo i da poslednji naslednik izvornog bića njenog pokolenja bude poslednji i prvi koji će uploviti u novo doba (...)" - Igor Burić, "Dnevnik", 17. marta 2018.

Emitovanje predtsave počeće danas, 1. aprila u 14 časova i biće dostupna 48 sati (do 3. aprila u 14 časova).



Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Od danas do 3.aprila onlajn emitovanje predstave "Ilustrovana enciklopedija nestajanja"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020

Od danas, u 14 časova počinje onlajn emitovanje predstave Božidara Kneževića "Ilustrovana enciklopedija nestajanja"...Reditelj, scenograf i koreograf je Zoltan Puškaš, a igraju: Nebojša Savić, Sanja Ristić Krajnov, Jugoslav Krajnov, Mia Simonović, Marko Savković, Grigorije Jakišić, Alisa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.