Uzbudljiva serija onlajn događaja Mladih evropskih ambasadora sa zapadnog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 13:51

Uzbudljiva serija onlajn događaja "Mladih evropskih ambasadora" sa zapadnog Balkana

Nakon uspešne onlajn teme "Mladi i ljudski kapital" 21. januara najavljen drugi takav hepening organizacije "WEGREEN-THE YOUTH GOES CLEAN" na mreži WeBalkans Facebook Live koji će biti posvećen najvažnijoj temi današnjice – zaštiti životne sredine i klimatskim promenama.

Pored razgovora o "Zelenoj agendi’" Zapadnog Balkana, strategiji protiv zagađenja i onome što mladi ljudi moguda učine da naš region >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postane zdravije mesto za život, naši ambasadori će kroz interaktivnu diskusiju ugostiti neke od najrelevantnijih i najzanimljivijih govornika iz cele EU i sa prostora Zapadnog Balkana.

Inicijativa ,,WeBalkans - Young European Ambasadors’’ deo je Programa regionalne komunikaciione strategije Evropske unije prema Zapadnom Balkanu. Mreža Mladi evropski ambasadori je pokrenuta u avgustu 2020. godine, nakon što se više od 400 mladih iz celog regiona prijavilo za učešće gde su sakupili više od 80.000 glasova podrške iz cele EU.

Konačnih 60 pobednika - Mladi evropski ambasadori (YEA) sada su kreativna mreža Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija).

Oni žele da uče o vrednostima EU i i svoja znanja da podele sa vršnjacima. Njihov cilj je i određivanje različitih tema od značaja za mlade kao što su interkulturalno učenje, zajedničke regionalne inicijative mladih, inicijative lokalnih zajednica, umetnost, kultura, sport, digitalne tehnologije, zaštita ljudskih prava, a u ovom slučaju - zaštita životne sredine i klimatske promene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.