Užasna dela usmerena su ka ženama! Ona je hrabra, snažna i vredna divljenja!

Izvor: Svet plus, 28.Avg.2020, 11:10

Užasna dela usmerena su ka ženama! Ona je hrabra, snažna i vredna divljenja!

Užasna dela usmerena su ka ženama! Ona je hrabra, snažna i vredna divljenja! "Ona je Marzi, jedna od najjačih žena koje sam upoznala. Slikala sam ovu fotografiju pre nekog vremena u Iranu i danas, nakon njenog pristanka, odlučila sam da je objavim", napisala je fotografkinja Mihaela Norok. Fotografiju je na Fejsbuku lajkovalo više od 108 hiljada ljudi, šerovana je više od 20 hiljada puta, a ispod nje je napisano 2, 8 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << komentara.

"Marzi je vozila u Isfahanu, Iran, pre šest godina, kada su se dva muškarca na motoru prišla približila njenom automobilu. Jedan od njih bacio joj kiselinu na lice i onda su pobegli.

Policija ih nikada nije uhvatila iako je ulica okružena kamerama. Bilo je još nekoliko sličnih slučajeva u Isfahanu, iste godine, a počinioci nikada nisu uhvaćeni. Sva ova užasna dela usmerena su ka ženama koje nisu nosile konzervativnu odeću.

Mnogi Iranci smatraju da su ovi napadi napravljeni u saučesništvu sa vlastima kako bi obeshrabrili žene da usvoje liberalniji način oblačenja. Ali i nacionalna i lokalna vlast negiraju bilo kakvu umešanost", dodala je na Fejsbuku fotografkinja koja u okviru projekta "Atlas lepote" obilazi svet i dokumentuje neverovatne priče o hrabrim ženama poput Marzi.

 Dan žena i majki! Uspenje Presvete Bogorodice ili Velika Gospojina!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.