Upad u zgradu vlade; pada Pašinjan? VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 11:18

Upad u zgradu vlade; pada Pašinjan? VIDEO

Jerevan -- Protivnici jermenskog premijera Nikole Pašinjana upali su u zgradu vlade u centru Jerevana, javljaju RIA Novosti.

Opozicionari su održali skup u holu zgrade u prizemlju, pozivajući zaposlene da ne učestvuju na skupu pristalica Pašinjana.

Oni su uzvikivali parole sa zahtevom da Pašinjan podnese ostavku, a potom su napustili zgradu.

"Završavamo našu akciju. Cilj nam je bio da pokažemo da možemo da udjemo u bilo koje ministarstvo", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan od učesnika. Pašinjan se suočio sa novim talasom protesta nakon što je izjavio da su ruski raketni sistemi Iskander koji su isporučeni Jermeniji neispravni.

Prema izveštajima medija, zamenik načelnika Generalštaba Jermenije ismejao je premijera zbog te izjave, zbog čega ga je Pašinjan smenio.

Premijer je pripremio ukaz i o smeni načelnika Generalštaba. Jermenske oružane snage su u odgovoru zatražile njegovu ostavku, što je on okarakterisao kao pokušaj puča i pozvao svoje pristalice da izadju na ulice.

U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i postavila šatore u blizini parlamenta. Protivnici Pašinjana, međutim, ne žele da pregovaraju s vlastima i zahtevaju ostavku premijera.

Inače, Jermenija upravo danas obeležava 13. godišnjicu početka protesta, na koje j epozvao tadašnji predsedbnik Levon Ter Petrosijan, i koje su, tokom održavanja 1. marta i 2. marta 2008. prerasle u nasilje iumeđu policije i demonstranata. Tada je poginulo 10 osoba, dok je oko 200 njih ranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protivnici jermenskog premijera UPALI U ZGRADU VLADE (VIDEO)

Izvor: Blic, 01.Mar.2021

Protivnici jermenskog premijera Nikola Pašinjana upali su u zgradu vlade, javlja RIA Novosti.

Nastavak na Blic...

Mediji: Saslušana Dijana Hrkalović, ponovo odbila poligraf

Izvor: B92, 01.Mar.2021

Beograd -- Dijana Hrkalović saslušana je u SBPOK-u, povodom povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom...Kako prenose beogradski mediji ona je odbila poligrafsko testiranje. Podsetimo, Dijana Hrkalović je bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ona je i ranije saslušavana...

Nastavak na B92...

Novih 58.500 doza Fajzerovih vakcina stiglo u Srbiju

Izvor: B92, 01.Mar.2021

U Srbiju stiglo 58.500 doza Fajzerove vakcine, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja...To je najveća pojedinačna isporuka Fajzerovih vakcina do sada...Vakcine su dopremljene u Institut "Torlak", odakle će biti distribuirane punktovima za vakcinaciju...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.