U velikom hakerskom napadu kompromitovani podaci 50 miliona korisnika Facebook-a!

Izvor: ItRešenja.com, 30.Sep.2018, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U velikom hakerskom napadu kompromitovani podaci 50 miliona korisnika Facebook-a!

U Facebook-u ove godine nikako da zavlada mir. Od skandala sa curenjem podataka, preko brojnih drugih problema s privatnošću, od kojih su neki otkriveni pre samo nekoliko dana, pa sve do najnovijeg slučaja velikog hakerskog napada – Facebook je pod stalnom navalom loših vesti.

Najnovije informacije o bezbednosnom problemu i upadu nepoznatih hakera u sisteme Facebook-a objavio je sam Mark Zuckerberg u petak uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << po srpskom vremenu. Prema njegovim rečima ovog četvrtka je otkriven neovlašćeni pristup do oko 50 miliona korisničkih naloga na ovoj društvenoj mreži. Za sada nije objavljeno koliko je podataka u napadu zaista ukradeno.

Tehnički problem koji je uzrokovao ovu ranjivost u kratkom je roku otklonjen, a napadači su sprečeni u daljnjem iskorišćavanju propusta. 50 miliona ljudi tokom petka je odjavljeno sa mreže i morali su se na nju ponovno prijaviti svojim podacima – a svi oni čiji su nalozi kompromitovani o tome će biti vrlo jasno obavešteni.

U Facebook-u su također privremeno blokirali opciju kroz koju je došlo do napada. Reč je o mogućnosti “View as” koja korisniku omogućava da svoj profil pogleda “očima” nekog drugog korisnika i tako proveri svoja podešavanja privatnosti. Dodatnih 40-ak miliona korisnika koji su ovu opciju koristili takođe će biti “na silu” odjavljeni s mreže, te će se iz predostrožnosti na nju morati ponovno prijaviti.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.