Svi koji šire lažne vesti na Facebooku neće više moći da se oglašavaju

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Sep.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi koji šire lažne vesti na Facebooku neće više moći da se oglašavaju

Borbu protiv lažnih vesti Facebook je shvatio vrlo ozbiljno, a dokaz za to je i novi potez najveće društvene mreže na svetu.
Onog trenutka kad je Facebook optužen da je direktno uticao (radikalniji su rekli i odlučio) na predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama i “gurnuo” Donalda Trampa u fotelju najmoćnijeg čoveka na svetu, postalo je jasno da je fenomen lažnih vesti prerastao u >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << nešto sasvim ozbiljno.
Naravno da Facebook nije presudio da Tramp postane predsednik, ali teško je ignorisati činjenicu da najpopularnija društvena mreža na svetu ima ogroman uticaj na političke stavove, pogotovo neodlučnog dela birača u SAD.
Mark Zakerberg pokušao je realno, koliko je to iz njegove pozicije moguće, da objasni da Facebook nije taj koji je zadao završni udarac, a u isto vreme obećao je da će učiniti sve kako bi se širenje lažnih vesti na Facebooku svelo na najmanju moguću meru. Od tada je Facebook u saradnji s partnerima učinio zaista mnogo, zaposlio je ljude koji prate sve objave i označavaju “lažnjake”, poboljšao je algoritme, ostvario saradnju s brojnim partnerima koji imaju vrhunske alate za detekciju lažnih vesti.
Sada će, prema onoj staroj narodnoj koja kaže da je “najbolnije kada te udare po džepu odnosno novčaniku” Facebook uvesti novu kaznu za one koji šire lažne objave – za sve stranice koje to čine najveća društvena mreža na svetu ukinuće mogućnost oglašavanja.
Ako vam ovo zvuči kao benigno igranje, zapravo nije, jer mnogi i te kako dobro žive upravo na račun oglašavanja na Facebooku, koji nudi publiku brojniju od dve milijarde ljudi. Oglašavanje na Facebooku po pravilu nije preskupo i vrlo je isplativo, te će svi dobro razmisliti pre nego što u javnost puste lažnu vest.
Detekciju lažnih vesti odrađivaće Facebook s partnerima, a oni koji naruše ovo pravilo imaće ipak mogućnost svojevrsnog popravnog ispita, jer nakon što se koriguju i odluče da objavljuju isključivo ono što je istina, moći će da se vrate u program oglašavanja.
Izvor: N1

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.