Stranci nikada ne uzimaju naše poslove, već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 07:53

"Stranci nikada ne uzimaju 'naše poslove', već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji"

Mate Rimac objavio je na Fejsbuku deo saopštenja o novim kolegama u kompaniji.

Zaposlenji u njegovom kompaniji "Rimac automobili" očigledno dobijaju obaveštenja o novim kolegama koji su se zaposlili, a Rimac je ovoga puta poručio kako su mu trojica njih zapala za oko.

Jedan od njih je Italijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Holandije i Nemačke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Jedan od mojih ciljeva od samog početka bio je da pokažem da se može uspeti i u Hrvatskoj, otvoriti radna mesta ovde, privući talente iz celog sveta, a hrvatskoj dijaspori pružiti priliku zbog koje se vredi vratiti", napisao je u na pomenutoj društvenoj mreži.

"Posao života": Mate Rimac preuzeo Bugati, sedište će biti u Hrvatskoj

Dodao je da je prošlog meseca zaposleno skoro 50 ljudi.

"Svaki mesec svi zaposleni dobijaju obaveštenje o novim kolegama koji su nam se pridružili prethodnog meseca. U julu smo imali skoro 50 novih zaposlenih. Bilo je zanimljivo videti ovu trojicu novih kolega jednog za drugim na spisku - prvi je Italijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Holandije i Nemačke kako bi se pridružili Rimcu", poručio je.

Istakao je i kako su se prošlog meseca kompaniji pridružile i druge "međunarodne" kolege, što ga čini jako ponosnim.

"Sveta Nedelja i okolina zaista postaju dom raznolikoj populaciji. Vrlo je važno ne zaboraviti - stranci nikada ne uzimaju 'naše poslove', već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji, pomažući nam da budemo bolja kompanija, da brže rastemo, pa čak i da stvorimo više radnih mesta za lokalno stanovništvo", napomenuo je.

Prema njegovim rečima, znanje se tu širi mnogo brže nego na bilo kom univerzitetu.

Rimac izlazi na berzu? Nemci tvrde da kompanija vredi pet milijardi evra

"Dakle, nema sumnje da se radi o nečemu pozitivnom za lokalnu zajednicu. Učinimo sve što možemo kako bi se naše strane kolege osećale ovde kao kod kuće", zaključio je Rimac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.