Startap utrostručio vrednost: Podržala ga firma koja je investirala u Fejsbuk i Netfliks

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Startap utrostručio vrednost: Podržala ga firma koja je investirala u Fejsbuk i Netfliks

San Hoze -- Britanski finansijski tehnološki startap Revolut prikupio je dodatnih 500 miliona dolara svežeg kapitala čime mu je vrednost povećana na 5,5 milijardi dolara.

Ovaj krug investicija predvodio je TCV, firma čije je sedište u Slicijumskoj dolini a bila je jedan od prvih investitora u kompanije kao što su fejsbuk i Netfliks, prenosi CNBC.

Kompanija je takođe dobila dodfatnu podršku onih koji su već investirali u nju, Ribit kapitala, DST Globala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lejkstara i GB Bulhaunda.

To znači da je vrednost Revoluta utrostručena otkad su je investitiri poslednji put procenjivali u aprilu 2018. godine. Sa dodatnih 500 miliona dolara u banci iz poslednje runde investiranja, ukupni iznos koji je Revolut prikupio iznosi 836 miliona dolara.

Prema podacima analitičke firme CB Insajts, Revolut je sada na mestu najvrednije tehnološke finansijske kompanije u Evropi izjednačen sa startapom Klarna, koji se bavi plaćanjima pri elektronskoj trgovini.

Osnovan 2015, Revolut je početnu popularnost stekao omogućavajući klijentima da plaćaju u inostranstvu bez ogromnih provizija. Sada je deo talasa novih mobilnih usluga na aplikacijama koje predstavljaju izazov za klasične bankare jer nemaju skupu mrežu fizičkih ogranaka.

Tokom godina, Revolut je dodavao nove opcije svojoj aplikaciji poput korišćenja kriptovaluta i trgovanja akcijama, a odnedavno i štednju.

Njegova baza korisnika premašila je brojku od 10 miliona uz rast od 150 procenata u prošloj godini.

Startap je 2018. godien dobio evropsku bankarsku licencu od centralne banke Litvanije, a namerava da stekne i dozvolu za bankarsko poslovanje u Velikoj Britaniji.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.