Šokiran lažima Vučić do nedelje iznosi detalje o prisluškivanju

Izvor: Kurir, 06.Nov.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokiran lažima Vučić do nedelje iznosi detalje o prisluškivanju

Prvi potpredsednik Vlade tvrdi da pojedini predstavnici ministarstva policije i Vlade bezočno lažu o prisluškivanju funkcionera

BEOGRAD - Klupko se odmotava.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, poručio je da je šokiran lažima koje pojedini predstavnici MUP i Vlade Srbije plasiraju u pojedinim medijima povodom prisluškivanja najviših državnih funkcionera. U saopštenju iz kabineta vicepremijera navodi se da će se Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obratiti javnosti najkasnije do kraja nedelje, kada će izneti podatke o načinu na koji su prisluškivani političari i ko je kakvu ulogu imao u tom sistemu.

Vučićevoj najavi da će uskoro otkriti imena ljudi umešanih u prisluškivanje prethodile su vesti iz Telekoma, iz kojeg tvrde da ne postoji registrovan zahtev za uzimanje listinga telefonskih razgovora potpredsednika Vlade, ali da ne isključuju mogućnost zloupotrebe.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova i premijera Ivice Dačića, vodi se zvanična istraga o tome da li je bilo zahteva za listing ili ne, a Sektor unutrašnje kontrole u MUP nastavlja s proverama organizacionih jedinica u okviru istrage o prisluškivanju najviših državnih funkcionera.

- O tome vodi istragu i Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije. Zasad nisam informisan da li su te istrage završene i, kad se vratim u zemlju, videću dokle se s tim stiglo - rekao je Dačić i dodao, govoreći o incidentu koji se desio prilikom ometanja kolone predsednika Srbije, da će, ako se utvrdi nečija odgovornost, taj neko odgovornost i snositi.

- U svakom slučaju, za to postoje nadležne službe i istrage se vode nezavisno od napisa u medijima - poručio je Dačić.

zoom

Božo Prelević, advokat


Ne znamo po čijem naređenju je vršeno prisluškivanje i ne znamo ko je korisnik tog slušanja, a imam blagi osećaj da ne znamo ni ko je naredio slušanje.

zoom

Marko Nicović, policijski ekspert


Moje mišljenje je da se ovde radi o sukobu dve stranke na vlasti, SPS i SNS, oko toga ko će kontrolisati policiju kao sistem.

zoom

Milan Nikolić, analitičar


Sve je veoma sumnjivo - prisluškivanje Vučića i Nikolića, upad u Nikolićevu kolonu, a znamo da je i pred ubistvo premijera Đinđića bio upad u kolonu i da su ga prisluškivali.

zoom

Dušan Janjić, analitičar


Naučili smo na primeru  Đinđića da neko, kad se uhvati borbe protiv korupcije, okreće protiv sebe moćnike i deo stranaka. Ovo je pokušaj SNS da uspostave kontrolu nad službama.

Velimir Ilić: U Vladi ne smeju da pričaju telefonom

Ministar Velimir Ilić rekao je u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi da u ministarstvima zbog prisluškivanja vlada vanredno stanje.

- Telefonom se uopšte ne razgovara. Kad treba nešto da se dogovorimo, pa i najbanalnije, zovu i kažu: „Možete li da me primite, ovo nije za telefon“ - rekao je Ilić. U razgovoru za Kurir Ilić je naveo da ministri nisu u paničnom strahu od prisluškivanja, ali da jesu građani, direktori preduzeća, kao i predsednici opština, koji ne žele više da razgovaraju telefonom, već insistiraju na viđenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.