Šokantna uputstva: Malezijska vlada traži od žena da kod kuće rade našminkane i da ne gnjave muževe

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantna uputstva: Malezijska vlada traži od žena da kod kuće rade našminkane i da ne gnjave muževe

Malezijsko ministarstvo za porodicu je na Fejsbuku objavilo šokantna uputstva za žene koje rade od kuće u vreme karantina zbog koronavirusa.

Vlada savetuje ženama da kod kuće budu lepo obučene, našminkane i da se ponašaju kao što bi i na poslu. To uključuje pristojan razgovor s muževima, a isključuje sarkastične komentare ili zadirkivanje koje se ovim postom ne preporučuje.

Žene takođe ne treba da ulaze u rasprave i svađe s muževima koji ne žele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da rade kućne poslove. Ako se muškarci odluče da im pomognu, žene moraju lepo da im objasne šta da rade bez ironičnih komentara. Uz sve to, preporučuje se da žene u razgovoru s muževima pokušaju da imitiraju glas Doremona, lika iz japanskih manga filmova,prenosi index.hr.

Objava je izazvala bes među udruženjima za ženska prava u Maleziji koje su osudile takav potez vlade nazivajući ga diskriminišućim i poražavajućim za društvo. Malezija je trenutno na 104. mestu po jednakosti polova u svetu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malezijska vlada ženama: Budite našminkane i ne gnjavite muževe

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2020

Malezijsko ministarstvo za porodicu je na Facebooku objavilo šokantna uputstva za žene koje rade od kuće u vrijeme karantina zbog virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.