Smanjite zavisnost od telefona blokiranjem pristupa aplikacijama

Izvor: SaznajNovo.com, 20.Sep.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjite zavisnost od telefona blokiranjem pristupa aplikacijama

Stalno gledate u telefon dok ste u društvu? Proveravate obaveštenja i kada znate da ih nema? Stalno ulazite u Facebook, Instagram, i ostale aplikacije bez razloga? Ljudi vas kritikuju da ne obraćate pažnju na svet oko sebe zbog telefona?
Ukoliko je na većinu ovih pitanja odgovor pozitivan, onda vam preporučujem da isprobate aplikacije koje ću ovde predstaviti.
Naime, radi se o tri >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << Android aplikacije koje su kreirane sa ciljem da smanje zavisnost od telefona kod korisnika. Kako? Jednostavno vam blokiraju pristup odabranim aplikacijama na neki određeni period, ili u zavisnosti gde se nalazite. Postoji dosta sličnih, ali ja sam testirao ove jer su ih mnogi preporučili.
#1 AntiSocial
Ovo je aplikacija koja pre svega prati korišćenje telefona i poredi sa ostalim korisnicima te aplikacije. Nije potrebna registracija, samo izaberite pol i godište. Nakon toga aplikacija će početi da prati vaše navike koje se tiču korišćenja aplikacija. Nakon nekog perioda, otprilike 2 nedelje, videćete rezultate koji se porede sa ostatkom korisnika.
Ukoliko aplikacija primeti da neke aplikacije koristite previše, upozoriće vas i možete je dodati u blok listu. U toj listi se nalaze aplikacije koje će biti blokirane na period koji vi izaberete. Aplikaciju možete i zaključati PIN kodom.
Načini za blokiranje:
Podesite dnevni vremenski limit za korišćenje aplikacija Blokirajte aplikacije određenim danima u nedelji Blokirajte aplikacije na neki određeni period jednokratno (tajmer) Zanimljive informacije koje nudi:
Vreme korišćenja aplikacija u procentima i minutima Najviše korištene aplikacija po danu Istorija do 30 dana Vaš rezultat u odnosu na druge korisnike #2 AppBlock
Ova aplikacija ne nudi informacije o korišćenju drugih aplikacija, ali ima neke druge zanimljive opcije. Recimo poseduje „Strict Mode“ što znači da možete instalirati ovu aplikacija u telefon svog deteta i na taj način mu/joj kontrolisati korišćenje aplikacija.
Još jedna zanimljiva opcija je blokiranje obaveštenja. Ovu opciju možete uključiti ili isključiti za svaki aplikaciju ponaosob. To je veoma korisno jer možete, recimo, ostaviti obaveštenja za pozive.
Načini za blokiranje:
Na osnovu vremena (dani u nedelji i sati za svaki dan) Na osnovu GPS lokacije (+ radius) U zavisnosti od toga na koju WiFi mrežu ste povezani Mane kod ove aplikacije se vezuju samo za Free nalog. Dakle, u besplatnoj opciji imate ove mogućnosti:
Maksimalno 3 profila Strict Mode će raditi neprekidno samo 24h Maksimalno 2 vremenska intervala za svaki profil Ograničenje za korišćenje aplikacija je maksimalno 15 min #3 AppDetox
Ova aplikacija je balans između prethodne dve: nudi nešto informacija o korišćenju + dosta opcija za blokiranje. Besplatna je skroz i sve opcije su dostupne neograničeno. Kao i prva, i ovu aplikaciju možete zaštititi PIN kodom ili otiskom prsta. Dodatno možete onemogućiti pauziranje restrikcija koje ste kreirali. Što znači da kada ukombinujete sve ove opcije, možete napraviti dobru roditeljsku kontrolu za telefon vašeg deteta.
Načini za blokiranje:
Određeni deo dana Ograničen broj pokretanja Ograničeno ukupno vreme korišćenja „Zaradite“ vreme za aplikacije tako što ćete biti fizički aktivni Onemogućite pristup aplikaciji na određeni period (tajmer) Zauvek onemogućite pristup aplikaciji Kao što sam napomenuo, aplikacija nudi nešto malo informacija o korišćenju drugih aplikacija. U to spadaju samo vreme korišćenja i broj pokretanja. Ali, nudi i sekciju „Rule breaks“ u kojoj se nalaze svi prekršaji pravila koje ste napravili. Recimo, ako ste podesili blokiranje aplikacije na 15 minuta, a pokušali ste da je pokrenete pre isteka, taj pokušaj će biti zabeležen.
Detaljnije - Smanjite zavisnost od telefona blokiranjem pristupa aplikacijama

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.