Slika kišnog dana u Obrenovićevoj ulici na novoj licitaciji “Lokalne fondacije Niš”

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2021, 20:12

Slika kišnog dana u Obrenovićevoj ulici na novoj licitaciji “Lokalne fondacije Niš”

Lokalna fondacija Niš nastavlja da prikuplja novac za podršku najboljim idejama u Nišu iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada. Kako objavljuju, na novo nadmetanje stavili su sliku umetnika Slavoljuba Todorovića Zorkina, na kojoj je prikazan kišni dan u Obrenovićevoj ulici u Nišu. Početna cena je 3.000 dinara, a licitira se na Fejsbuk strani LFN do petka u 12 sati.

Na novoj licitaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Lokalne fondacije Niš je slika dimenzija 50x60cm poznatog slikara i umetnika Slavoljuba Todorovića Zorkina.

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti da licitiraju i obogate svoj dom ovom slikom. Na slici,, prikazan je kišni dan u Obrenovićevoj ulici u Nišu - kažu iz Fondacije.

Iz biografije autora slike Slavoljuba Todorovića Zorkina LFN izdvaja da je on nosilac zvanja akademika Srbskog učenog društva i Međunarodne asocijacije za urbanu ekologiju, član ULUPUDS-a i osnivač i predsednik Multimedijalnog udruženja umetnika “Car Konstantin” u Nišu.Slika autora Zorkina biće na zidu onog ko ponudi najviše na Fejsbuk licitaciji; foto: LFN;

Navode da je rođen 1949. godine u Čuburi pored Ražnja,kao i da je Umetničku školu završio je u Nišu, a studije dizajna u Zagrebu. Na Institutu za naučna istraživanja “Ekoman”, na smeru Video ekologija, odbranio je temu „Tehnologija slikarstva i problemi zaštite životne sredine”.

Jedan je od osnivača “Ekopolis” mreže. Učestvovao na mnogobrojnim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu, a značajan broj njih i sam organizovao. Dobitnik je odličja za zasluge ostvarene slikarskim, ikonopisačkim i opštim kulturološkim delovanjem (medalja Astrahanske Kozačke vojske). Za dosadašnji rad, nagrađivan je i odlikovan na prostorima cele bivše Jugoslavije - kažu iz LFN.

Licitacije su jedan od načina na koji LFN prikuplja sredstva u lokalnoj zajednici, a kažu da će sav prikupljeni iznos duplirati Trag fondacija, te da će novac biti vraćen lokalnoj zajednici na konkursima za podršku najboljih ideja građana u Nišu.

U pripremi je raspisivanje prvog konkursa za podršku najboljim idejama građana u Nišu. Za ovaj poziv obezbeđeno je 6.000 evra, a plan za 2021. godinu je da kroz konkurse bude izdvojeno ukupno 30.000 evra za realizaciju inicijativa građana - navode iz LFN.

Podsetimo, građani su se na licitacijama LFN-a do sad nadmetali za tri umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika, sabrana dela grupe Kerber, deset ploča poslednjeg albuma "Novembra", kolekciju svih objavljenih knjiga niškog pisca Miloša Petkovića, potpisanu ploču virtuoza na kontrabasu i Nišlije Nenada Vasilića, dres Saše Stojanovića Cakija sa njegovim potpisom i nekoliko flaša vina sa podnožja Kopaonika i Jastrepca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.